Kenya & Zanzibar 22/12 - 5/1

 

Bo med masajer, safari i Masai Mara samt sol & bad på Zanzibar.

 

Program

 

22 dec
Avresa från Arlanda 11.45, Turkish Airlines.

 

23 dec

Ankomst Nairobi 04.15.  Pick up för färd mot Maasai Mara. Färden går ner i The Great Rift Valley. Ni har en strålande utsikt med det vackra afrikanska landskapet framför er. Har ni tur så ser ni djur redan första dagen, vägen brukar kantas av zebror och färggranna massajer/herdar med sin boskap. Efter lunch blir det guidad tur till fots med en masaj. Åter till lägret för middag och skön övernattning på Mara Explorers Tented Camp. Lunch och middag ingår idag.
    
24 dec

Hela dagen kommer att ägnas åt savannens och skogarnas vilda djur i Masai Mara C.A. Det är ren vildmark så hur många av The Big Nine ni kommer att få se avgör ödet men vi törs nog ändå lova minst hälften av dem. Elefant, lejon, buffel, giraff, zebra. massor av graciösa antiloper. På kvällen kommer ni att få njuta av middag och sedan en mysstund runt en sprakande lägereld med den afrikanska stjärnhimmeln ovan er. Mara Explorers Tented Camp. Helpension med picknick lunch.


25 dec

Viltsafari hela dagen. På kvällen mysig middag under stjärnhimlen. Mara Explorers Tented Camp. Helpension.

 

26 dec

Efter frukost åker ni på viltsafari, denna dag till gränsen. Åter campen och innan lunch passar ni på att duscha då vatten är bristvara i byn som ni skall till. Efter lunch åker ni till en masajby för en unik kulturell upplevelse. Du kommer att ha möjlighet att leva som en massaj, äta med dem och hjälpa till med deras dagliga aktiviteter och ni lär er mycket om deras kultur och tro. Ni får sedan övernatta i en traditionell ”Booma” med lerhydda. Innan natten får ni dock lyssna och kanske bidra med historier kring lägerelden på kvällen. Helpension.

 

27 dec

Förmiddagen bjuder på flera aktiviteter innan ni återvänder till campen. Tid för vila innan ni åker till den lokala staden Sekenani för att uppleva en middag baserad på lokal mat. Helpension.

 

28 dec

Efter frukost färd till Lake Naiviasha för lunch. Lake Naivasha är känd för ett enormt utbud av fågelliv inklusive afrikansk Fish Eagle men är också hem för många flodhästar. Och om ni har tur besöker de enorma flockarna med rosa flamingo sjön. Ni upplever mycket under en timmes båttur innan ni återvänder till Nairobi med ankomst sena eftermiddagen/kvällen. Frukost & lunch.

 

29 dec

Transport till Nairobis flygplats, dpt 8.15 till Zanzibar. Hämtning och transport till ert hotell.

 

29 dec-4 jan

6 nätter Al Hapa Beach Bungalow direkt på stranden i den lilla fiskebyn Jambiani på östkusten, turistklass, fläkt på rummen. Här gör ni egna utflykter eller har bara sköna lata dagar. Kryddturen tycker de flesta är ett måste men snorkling, delfinsafari, apsafari i regnskog och någon tur till Stonetown är vad som bjuds förutom skuggande palmer och härliga bad i Indiska Oceanen. En promenad ut till yttre korallrevet är skönt vid ebb. Då kan ni också studera och hälsa på kvinnorna när de skördar de alger de odlar i lagunen. Frukost ingår på Zanzibar.

 

4 jan

Transport till färjan som tar er över till Dar Es Salaam. Hämtning och transport till Hotel Raha Tower, tillgång till rum innan tidig avfärd nästa morgon.

 

5 jan

Transport till flygplatsen för departure 04.05. Åter Arlanda 16.40.

 

Pris: 27.900 per person inklusive flyg från Sverige vid del i dubbelrum.

Alla marktransporter, parkavgifter, mat enligt beskrivning, inrikesflyg, färjebiljett, vatten i safaribilen, peakseason-tillägg ingår.

 

Uppgradering av boende på Zanzibar till pool och A/C från +210 sek/pers/dag.

 

 

Tillbaka


Tel: 042 - 13 95 00             E-post: mail@turretur.se             Norra Storgatan 16, 25220 Helsingborg             © Copyright Turretur             


 | Webbkarta | Logga in |