Toscana 15-22 maj 2018

Dag 1

Avresa från Köpenhamn till Florens.

Buss till Montevarchi, Hotel Valdarno, söder om Florens.
Middag nära hotellet.

 

Dag 2 

Avfärd mot Barberino Val D´Elsa där vi besöker vingården Sant´ Appiano, med provsmakning tillsammans med familjen Hamrin. 

Härefter beger vi oss av till Agriturismo, Tre Stelle. Vi blir mottagna av Maria och döttrarna Antonella och Donatella kända från Solens Mat.

På det typiska toskanska långbordet dukar de upp en genuin lantlig lunch. På eftermiddagen åker vi till San Gimignano, en muromgärdad stad på en 334m hög kulle. Kallas ofta Tornens Stad med tanke på de 72 försvarstorn från 1200-talet. Idag finns 15 torn kvar. Världsarv av UNESCO. Vi gör en liten promenad i stadens historiska centrum.

 

Dag

Idag besöker vi hjärtat av Chianti. I den lilla staden, Greve In Chianti, sträcker vi på benen och besöker Italiens äldsta charkuteriaffär, Macelleria Falorni, grundad år 1729. 

Lunch på Trattoria Oltre il Giardino med terrass och fantastisk utsikt mot Conca d´oro - en dalgång med intensiv växtlighet och vinrankor.

På eftermiddagen stannar vi till i den medeltida staden Radda in Chianti där vi gör en kort promenad genom de pittoreska gränderna, tar en kopp kaffe eller ett glas Spumante.

Gemensam middag.

 

Dag 4 

Drömmen om Toscana!

Besök på "Valdarno Superiore" ett kooperativ av vinbönder. Vi gör en vinprovning och besöker gårdsbutiken med alla gårdens produkter.

Sedan fortsätter vi till "Terreno" den svenska vingården och får veta hur de lyckades och provar gårdens viner.

Lunch.

Vi äter middag på Trattoria "Pappasileno" i Cavriglia, som är toppklassad i regionen.

 

Dag 5

Vi besöker San Gusmè, borgen som är nästan helt intakt sedan medeltiden. Vi fortsätter sedan till Castelnuovo Berardenga. En av Toscanas främsta vin- och olivoljeproducenter, Fattoria Felsina. Vi provsmakar deras produkter och tillfälle ges för inköp. 

Middag.

 

Dag 6

Efter frukost i Florens blir det tillfälle att utforska denna intressanta stad. Tillfälle till shopping. Tips på lunchställen.

Gemensam middag.

 

Dag 7

Hela dagen i Florens.

Guidad tur.

Gemensam middag.

 

Dag 8

Hemresa från Florens till Köpenhamn.

 

Pris: 14.995:- vid del i dubbel. Allt (nästan) ingår!

Anmäl dig NU!

Rydebäck Resebyrå, kurt@hagstromresor.se

Tel. 042-222340 och 0705402342 Mån-fredag 10.00-17.00

 

 

TillbakaTel: 042 - 13 95 00             E-post: mail@turretur.se             Norra Storgatan 16, 25220 Helsingborg             © Copyright Turretur             


 | Webbkarta | Logga in |