Studieresa till Polen Kolobrzeg 31 juli - 4 augusti

 

Jag har varit på studieresa i Polen, närmare bestämt i Kolobrzeg. Vi har ju nu lite olika spa paket till just denna orten i Polen som kan vara väl värda en titt om man vill njuta och skämma bort sig lite.

 

Min resa började med lågprisbolaget Wizzair från Sturup.
Jag får ju säga att jag nog blev lite förvånad, för jag väntade mig inte så bra service från dem, men de är väl värda att åka med, helt klart.
De har bra priser och köper du till incheckat bagage så får du ha hela 32kg med dig och det är MYCKET kan jag säga.

 

 

Flygningen över till Gdansk gick snabbt, det tog knappt 45 minuter, men det var en vacker utsikt. Det första man ser vid inflygningen till Gdansk är en STOR blå gul skylt med IKEA hehe, tyckte det var lite roligt när man precis flugit till Polen.

 

 

Den trevliga hotell ägare Wojciech stod och väntade på oss vid ankomsten och sen
började bilfärden ner till Kolobrzeg på ca 3½ timme.

Hotellet är av lite enklare standard men är det enda hotellet på hela kurorten som har egen läkare och sköterskor.

Vi hade ett enkelt rum med balkong och morgon sol som var helt ok.

 

Här har ni restaurangen. Lunch och kvällmiddag serverades av damerna direkt till dig vid ditt bord. Frukosten bestod av buffe med varierande utbud från dag till dag.

 

 

Receptionen och en liten enkel bar

 

Min erfarenhet av spa behandlingar kan jag säga är mycket begränsad innan denna
resa. Det har sträck sig till lite massage på Spa Njuta i Helsingborg. Detta tyckte ju Wojciech att vi klart skulle ändra på och jag skulle prova på lite olika när jag var där. Så på de dagarna jag befann mig på hotellet så har jag provat på följande:

* Vacu Line
En form av maskin man ställer sig i där man går på ett löpband och sedan är det lufttryck på nedre delen av kroppen. Är du lite otränad som jag så märker du skillnad ganska snabbt. Jag tog en 30min promenad i "normal takt" där jag absolut inte skulle bli trött eller svettig, men när jag ökat trycket lite i maskinen så kan jag säga att svetten flödade av mig och efter 30 minuter i maskinen kändes det som om jag sprungit hur långt som helst. Helt skum känsla, men jag kan ju tänka mig att tar man en sådan promenad varje dag i säg 2 veckor så lär man nog bli av med ett bra antal kilon. (och nej det är inte jag på bilden hehe)

 

 

*Kleopatra Pärl mjölksbad
Detta var enkelt beskrivit ett privat bubbelbad där damen som hade hand om det hällde i något vitt pulver som skummade sig lite lagom i 35 graders värme. Det tog 20 minuter och när jag var klart tyckte jag inte det var någon större skillnad, men efter att jag duschat senare på rummet så var faktiskt huden lite mjukare och inte så torr längre och det var väldigt
behagligt. (Nej jag har ingen bild på detta då man skulle näcka i badet hehe)

*Lerbad för händer
Det var lite kul. Man fick sitta på en bänk med en stor hink mellan benen och i den fanns den varma leran, som jag då tyckte kändes mer som jord utspädd med vatten typ.. med klumpar i. Den höll en värme på lite över 40 grader och man skulle ha händerna i den i 20 minuter. Detta var
något som funkade mycket bra till mitt skinn i alla fall för jag blev väldigt mjuk.

*Pedikyr
Ja vad ska man säga pedikyr är ju inte så avancerat, men för en som aldrig provat på det var det verkligen en spännande upplevelse.
Jag fick först sitta med fötterna i ett massagebad med varmt vatten. Sen fick jag lägga upp fötterna på en vadderad puff och där arbetade hon på dem. Skalade av några lager hudceller med rakblad och sedan körde hon med något som såg ut som en slipmaskin i miniatyr. Diverse krämer smordes in och när jag var klar så kände jag att jag har ALDRIG haft så fina och mjuka fötter, för mig var detta verkligen en WAO upplevelse hehe.

 

 

*Lavastenmassage
Detta är ju något som man sett blivit mer och mer populärt i Sverige så jag tänkte att jag får ju prova det med. Jag tog en halvkropps
massage med lavastenar och det var ju rätt ok. Nu var detta nog inte rätt grej för just mig, men min man provade samma sak och han bara älskade det hela, så smaken är ju lite olika. Det jag inte var så förtjust i var den hastiga punktvärmen som kom från stenarna.
Bilden är lite äldre och det såg inte så trist ut där man får behandlingen. Det är lite mer Japan inspirerat och de spelar lite Japansk aktig "pling plong" musik i bakgrunden som är mycket behaglig. (nej inte jag på bilden här heller hehe)

 

 

*Manikyr och ansiktbehandling med massage
Det är ju då samma med detta som med pedikyren, jag har aldrig gjort det förut. Manikyren kommer jag lätt att göra igen när jag åker dit nästa gång (för det kommer jag absolut att göra) för händer och naglar blev så fina.
Ansiktbehandlingen med algmask, rengöring och massage var intressant. Masken gjorde att skinnet i ansiktet blev jätte mjukt och återfuktat, helt underbart för mig. Rengöringen var ju lite smärtsam, här klämdes det porer ganska friskt och det gjorde rätt ont minsann. (säger jag som
aldrig varit med om det förut) För att inte tala om att hon vaxade mina ögonbryn, på med vax och RITCH.... (Aj aj aj) men det blev ju bra när hon var klar, man kände ju sig himla fräsch. (fast just den delen lär jag aldrig göra igen)

Vi fick även en guidad rundtur i orten och där är mycket historiska byggnader från världskrigen och kallakriget. Fyren i hamnen är vacker och erbjuder fin utsikt.

 

 

Denna allé planterades i början av 1800-talet och är fortfarande lika vacker. Parken den ligger i är på vägen till centrum och hamnen.

Fin fontän vid bron som ligger nära saltvatten källan.

 

Vi hade ju tur med vädret när vi var där och då får man ju passa på att unna sig något gott också ju.
Denna med färskfrukt, glass & grädde kostade 14 Zloti x 2,42 = 34sek det var på ett hotell café så lite dyrare än inne i staden, men väl så gott.

Köpte man en vanlig glass, av den typen vi har hemma som GB glass så kostade dessa mellan 2-4 zloti vilket var mellan 4 - 10 sek, det
blev ju några sådana också.

 

Sista kvällen åt vi alla (Ratchjek, vår hotell guide, Wojciech hotell ägaren, jag, Maurius hotell managern och hans sekreterare) på en finare restaurang nere i hamnen och där kostade "Pork Chops" 29 Zloti vilket är ca 70sek och vi tog en STOR chokladglass till efterrätt och den kostade endast 18sek. Det är en mycket prisvärd destination att semestra på och spa behandlingarna är billiga också.

 

Är ni nyfikna på destinationen eller har frågor, skicka mig gärna ett mail på linda@turretur.se

 


Tel: 042 - 13 95 00             E-post: mail@turretur.se             Norra Storgatan 16, 25220 Helsingborg             © Copyright Turretur             


 | Webbkarta | Logga in |