Musikhelg i Berlin

 

Detta är resan för dig som musikälskare. Berlin har i alla tider verkat som en magnet för musiker och artister och det märks överallt. Denna resa fokuserar på modern musik, från 1900-talet. På denna helg får vi lära känna musikstaden Berlin och de genier och rockhjältar som bott och verkat här.

 

 

Fredag
På denna resa har vi valt Hotel Ellington för er, ett hotell som verkligen går i musikens tecken. I hotellet rymdes en av Berlins populäraste
jazzklubbar och här har storheter om Luis Armstrong, Duke Ellington och Ella Fitzgerald spelat och bott. Klubben blev sedan en legendarisk nattklubb, Dschungel, där David Bowie, Iggy Pop och Lou Reed hängde på i slutet på 70-talet. Numer är klubben borta och istället ryms här Ellingtons läckra rum, mysiga restaurang och cigarrlounge. Fredagen har ni att på egen hand utforska staden.

 

   


Lördag
Lördagen är fri för att på egen hand utforska Berlin. Hotellet har ett perfekt läge nära Kurfürstendamm, med shopping och sevärdheter, och vi rekommenderar även att ni ser er omkring i andra stadsdelar som Mitte eller varför inte det unga och hippa Kreuzberg. Kolla gärna med hotellet, de har ofta jazzkonserter på lördagskvällarna.

 

Söndag
På söndagen har vi fixat en riktigt annorlunda rundtur för er, Fritz Music Tours. Thilo Schmied, Berlins bästa musikguide, tar er runt till de ställen som präglat musiken i Berlin och i sin tur i hela världen. Här har U2, Nick Cave, Iggy Pop, David Bowie och många, många fler bott och spelat in sina legendariska skivor. Vi åker till de platser som betytt något för dessa artister, de barer där de hängde, punkklubben SO36 där de ofta uppträdde och festade. Vi hinner även med ett besök i Hansa Studios som än idag lockar musiker från hela världen att spela in sina nya plattor. Thilo Schmied har länge jobbat inom musikbranschen och han har ett härligt sätt att förmedla sina upplevelser och minnen.

Turen är på engelska och tar ca 3,5 timme.

 

 

 

Pris från: 2160:- per person vid del i dubbelrum. Minst 10 personer bokade.

 

Flyg tillkommer, fråga oss efter dagsfärskt pris på just de datumen du vill åka.

 

Tillbaka


Tel: 042 - 13 95 00             E-post: mail@turretur.se             Norra Storgatan 16, 25220 Helsingborg             © Copyright Turretur             


 | Webbkarta | Logga in |