Asien

 

 

 Bhutan

Bhutan är ett kungadöme i södra Asien som gränsar till Kina i norr och Indien i söder. Det inhemska namnet på landet är Druk Yul vilket betyder "Drakens land", landet kallas också Druk Tsendhen, "Åskdrakens land".

 

Läs mer »

   

 

 

Borneo

Borneo, ligger i de övre regionerna av den Indonesiska övärlden och är världens tredjen största ö.

 

Läs mer »

     
 

Filippinerna

Filippinerna består av över 7 000 öar, varav nära 900 bebodda, öster om asiatiska fastlandet.

 

Läs mer »

 

 

     
 

Georgien

Upplev det glömda landet i öster, Georgien! Georgien ligger i södra Kaukasus där Europa möter Asien. Landet har genom historien varit ett utsatt byte för regionens stormakter Persien, Turkiet och Ryssland.

 

Läs mer »

     
 

Indien

Indien har en lång och spännande historia. Härskare har kommit och gått, landet har berikats och berövats men historien har verkligen format ett underbart land!

 

Läs mer »

     
 

Indonesien

Den indonesiska övärlden breder ut sig närmare 500 mil mellan Sydöstasiens fastland och Australien. Indonesien är världens fjärde folkrikaste stat och har den största muslimska befolkningen i världen.

 

Läs mer »

     
 

Japan

Japan är ett land som troligtvis fascinerar många. Det är ett land som har influerat västvärlden på många olika sätt med allt från inredning till Sushi.

 

Läs mer »

     
 

Kambodja

I Kambodja i Sydöstasien blomstrade en högkultur för tusen år sedan då khmerfolket byggde templet Angkor Vat.

 

Läs mer »

     
 

Kina

Kina är världens folkrikaste land och ett av de största till ytan. Här uppstod en av de tidigaste högkulturerna för ett par tusen år sedan.

 

Läs mer »

     
 

Laos

Laos i Sydöstasiens inland är en kommunistisk enpartistat och ett av Asiens fattigaste länder. En majoritet av invånarna lever på att odla ris och andra grödor.

 

Läs mer »

     
 

Malaysia

Malaysia består av två delar: den västra delen ligger på Sydöstasiens fastland medan den östra utgör en del av ön Borneo. Majoriteten av invånarna är etniska malajer och flertalet är muslimer, men landet rymmer många folkgrupper och religioner. 

 

Läs mer »

 

 

 

 

 

Myanmar / Burma

Myanmar ligger i Sydostasien och gränsar till Bangladesh, Indien, Kina, Laos och Thailand, samt med en 1,930 km lång kust längst Indiska oceanen.

 

Läs mer >>

 

Nepal

Nepal är det lilla landet inklämt mellan Himalayas toppar och Indiens slätter. Det är ett land lämpat för trekking och du behöver inte vara expert. Besökes bäst i början av torrperioden, oktober till november.

 

Läs mer »

     
 

Sri Lanka

Sri Lanka, förr känd som Ceylon, är en droppformad ö och ett land som ligger strax söder om Indiens sydkust i mellersta Asien. Landet är helt omgivet av Indiska Oceanen.

 

Läs mer »

     
 

Thailand

Thailand är det enda landet i Sydostasien som aldrig varit koloniserat. Thailand blev självständigt år 1238.

Thailand som består av 76 provinser, är 514 000km² till ytan varav land 511,770km² och vatten 2,230km² och befolkningen beräknas vara dryga 65 miljoner människor.

 

Läs mer »

     
 

Vietnam

Vietnam kommer starkt som turistland i sydostasien. Det långsmala landet kan erbjuda vacker natur, spännande nutidshistoria, sol och bad och mycket mer.

 

Läs mer »


Tel: 042 - 13 95 00             E-post: mail@turretur.se             Norra Storgatan 16, 25220 Helsingborg             © Copyright Turretur             


 | Webbkarta | Logga in |