Champagne och Paris

Mat-, vin- och kulturresa till Champagne och Paris 1 – 6 April 2019


Måndagen den 1 April
Flyget lyfter tidigt på morgonen beroende på avreseort till Paris. Var vänlig och kontrollera era biljetter med rätt tid. Vi landar 08:50. Eftersom vi landar vid olika terminaler kommer vi att synkronisera en smidig upphämtning. Vi åker direkt med vår chartrade buss mot Champagnedistriktet som ligger ca.17 mil österut i Vallée de Marne. Vi inleder med en god lunch på enstjärniga Restaurant Le Millenaire. Här får vi lite god Champagne och ett vanligt vitt vin till vår trerätters meny. 14:30 har jag bokat ett besök på Maison Ruinart som är det äldsta vinhuset i Champagne med anor från 1729. Jag vann tävlingen Trophée Ruinart som Sveriges bästa sommelier 1992 och då brukar man alltid göra något extra för mig och mina gäster. Vi får här en provning och besöket avslutas runt 16:00. Efter provningen åker vi till vårt centralt belägna hotell och checkar in. Vi bor under tre nätter på Hotel La Paix ****. Kvällen fri i Reims.


Tisdagen den 2 April
Vi lämnar hotellet 09:00. På förmiddagen 10:00 besöker vi det anrika vinhuset Moët & Chandon i Epernay . Man är den överlägset största enskilda producenten i Champagne. Kul att jämföra storskalighet med mindre vinhus. På Moët har jag bokat en ”Vintage provning”. Vi äter en trevlig lunch inne i byn Epernay på La Table Kobus. På eftermiddagen 15:00 fortsätter vi med ett besök hos Bollinger, som varit James Bond´s favorit Champagne under många år. Stilen är något annorlunda eftersom vinerna får vila på ekfat och ger en karaktär med en kombination av kraft och stor elegans. På kvällen äter vi en traditionell meny tillsammans på Restaurant La Vigneraie som ligger på promenadavstånd från vårt hotell.


Onsdagen den 3 April
På förmiddagen 08:15 lämnar vi hotellet för att åka söderut och ett besök hos det fina vinhuset Pol Roger i Epernay. Här får vi prova ett koppel av deras toppviner med Cuvée Sir Winston Churchill på slutet. Pol Roger är en av få källare som fortfarande kör med remuage. Vi äter en god lunch i byn Epernay på La Grillade Gourmande. Här blir vi serverade en tre-rätters meny med goda viner därtill. Därefter åker vi ner till Aÿ för ett besök hos Deutz som producerar storstilade viner. Vi inleder med en tur i deras källare följt av en provning. Vi åker tillbaks till Reims. På kvällen 20:00 äter vi en klassisk bistromeny på Bistro Boulingrin, som ligger ett stenkast från vårt hotell. Vi tar en gemensam promenad dit.


Torsdagen den 4 April
Vi checkar ut från hotellet 09:30 och avslutar vår Champagnevistelse med ett besök hos Taittinger. Deras prestige Cuvée Comtes de Champagne har alltid varit min stora favorit. Därefter äter vi en finare lunch på två-stjärniga Les Crayères (snygg klädsel). Här har kökschefen satt ihop en fem-rätters meny med passande viner därtill. Självklart inleder vi med ett glas Champagne, men sen blir det andra viner till menyn. Efter en god lunch lutar vi oss tillbaka i bussen och åker till Paris. På sena eftermiddagen är vi framme i Paris, där vi bor trevligt och centralt under de två sista nätterna på fyrstjärniga Hotel Astra Opera-Astotel. Kvällen fri.


Fredagen den 5 April
Även om säkert de flesta varit i Paris många gånger, så erbjuder jag en sightseeing 09:00 på förmiddagen med en svensktalande guide. Denna tur tar tre timmar. Men jag lämnar både lunchen, eftermiddagen och kvällen fri för egna upptåg.


Lördagen den 6 April
Vi blir upphämtade på vårt hotell 10:00 och vi flyger hemåt 12:25 till respektive destination. Några flyger hem något senare 13:05 & 13:25.


Pris: 22.000:- (4.000:- i enkelrumstillägg)
I detta pris ingår flyg, transfer, 5 nätter på bra hotell med frukost, samtliga provningar och måltider inklusive goda viner. Samt min vägledning.

Resan bokas direkt med Håkan Nilsson.
+46 707 51 15 88
hakan.nilsson@vinkonsult.com

 

Tillbaka

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.