EXPEDITION SVALBARD MED M/S QUEST - 2021


 

Under juli månad är det arktisk sommar, fjällfloran blommar och midnattssolen står högt i skyn. Kanske har isen i de östra delarna av Svalbard börjat dra sig tillbaka, vilket ger oss goda chanser att nå lite mer outforskade områden. Valar syns ofta i vattnen och allt större snöfria områden gör längre vandringar möjliga. I slutet av augusti börjar solen närma sig horisonten och arkipelagen förbereder sig sakta för polarnatten. Då kan vi njuta av ett varmt fotoljus och magnifika solnedgångar. Med tio nätter ombord på fartyget finns det gott om tid för stora och oförutsägbara upplevelser.


 


 


Boende: Hytt ombord på M/S Quest.
Transport: Expeditionsfartyg, gummibåt.
Fartyg: M/S Quest.
Passagerare: 53 passagerare.
Språk: Svenska & engelska.
Längd: 11 dagar, 10 nätter på fartyg.
Avgångar: 8 juli, 18 juli, 28 juli, 17 augusti & 27 augusti 


* Upplev sommaren på Svalbard!
* 10 nätter ombord på M/S Quest
* 5-stjärniga naturupplevelser
* 5 guider, varav flera svensktalande
* Varje resa är unik
* Klimatkompenserad resa


 

DAG 1    LONGYEARBYEN
Vi anländer till Longyearbyen, går ombord på vårt expeditionsfartyg och seglar ut ur Isfjorden.

DAG 2-10    SVALBARD
Vi befinner oss nu i en del av världen där naturens krafter råder och vi vill poängtera att vår exakta färdplan de kommande dagarna påverkas av väder och isförhållanden. Målsättningen är att varje dag göra landstigningar eller gummibåtskryssningar. Detta är exempel på platser vi kan komma att besöka

 

 

SVALBARDS SAGOLIKA FJORDAR
Längs Svalbards kuster finns en mängd magnifika fjordar som alla hyser ett rikt djurliv. Kanske besöker vi några av följande:

I Krossfjorden njuter vi av den vackert skulpterade fronten på 14-juliglaciären. På klipporna vid sidan av den isblå glaciären häckar spetsbergsgrisslor och tretåiga måsar. Fortsätter vi ännu längre in i fjordsystemet når vi Lilliehöökfjorden. Här ligger ofta fjordisen tät framför den makalöst vackra Lilliehöökglaciären som sträcker sig över fyra kilometer. Den natursköna Raudfjorden karaktäriseras av många glaciärer och är ett favorittillhåll för säl. Klipporna och stränderna bjuder även på ett sjudande fågelliv. Liefdefjorden, vars namn betyder kärleksfjorden, har vackert snöklädda bergstoppar i fonden. Här häckar ejder och spetsbergsgås och längst in i fjorden ligger den spektakulära Monacoglaciären.

 

HINLOPEN & ALKEFJELLET
Har vi tur släpper isen in oss i Hinlopen och under goda förhållanden når vi Alkefjellet, en lodrät och spektakulär basaltklippa som utgör häckningsplats för närmare 200 000 spetsbergsgrisslor. Kanske seglar vi vidare in i vackra Palanderbukta på Nordaustlandet.

ÖSTRA SVALBARD
Nordaustlandet är en imponerande ö, täckt av en enorm inlandsis. Ön fascinerar både natur- och historieintresserade. Här finns milslånga glaciärfronter med smältvattenfall. Barentsøya och Edgeøya söder om Nordaustlandet bjuder på magnifika landskap och vidsträcka tundraslätter. Här har vi goda chanser att se isbjörn, valross, polarräv och svalbardsren.

SYDVÄSTRA SVALBARD
Hornsunds storslagna fjordar bjuder på enorma glaciärer som vältrar sig ut i havet mellan högalpina berg. Topparna når ofta ovan molnen, men vid en klar dag kan högsta berget Hornsundtind visa upp alla sina 1431 meter. Glaciärisarna i Hornsund är ett favorittillhåll för några av Svalbards många isbjörnar och storsälen ses ofta vila på isflaken.

DAG 11    LONGYEARBYEN
På morgonen kliver vi av vårt expeditionsfartyg och påbörjar vår resa hem.

 

Vänligen observera: Vår rutt beror helt på väder, isförhållanden och djurmöten. Det finns mängder av vackra platser att uppleva på Svalbard och vi strävar alltid efter att maximera er upplevelse i Arktis. Flexibilitet är nyckeln till en lyckad expedition!


 

RESAN GENOMFÖRS AV:

polarquestDenna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.