Nya Zeeland 20 November – 5 December 2019

Den mycket populära vinresan till Nya Zeeland kommer igen. Vi lovar dig ett vinäventyr som du sent kommer att glömma. Det är en lång resa dit och därför kommer vi att visa dig så mycket som möjligt av detta fantastiskt spännande land. Det blir mycket vin och gastronomi men även mycket annat, natur, kultur med mera. Vi börjar i Auckland på Nordön och avslutar i Queenstown på Sydön. Vi reser i 16 dagar och besöker de flesta vindistrikten.

Dag – – — Avfärd hemifrån
Du lämnar antagligen hemma en dag tidigare, eller kanske fler. Ett alternativ är att göra ett stopp på vägen. Du kanske väljer att komma några dagar tidigare (vi kan hjälpa dig att ordna det), eller så anländer du senast den dagen programmet startar, Dag 1.

Dag 1 Onsdag 20 November — Ankomst till Auckland
Du anländer till Auckland. Kanske väljer du att komma hit några dagar innan, det är en stad som är väl värd några dagars turistande.
Auckland kallas ibland för The City of Sails. Staden sägs ha fler fritidsbåtar per invånare än någon annan stad i världen. Med tanke på det tjusiga läget mellan Stilla Havet och Tasmaniska havet så kan man förstå att många här dras till vattensporter.
Auckland är Nya Zeelands största stad med runt 1,5 miljon invånare. Det är en livlig och kosmopolitisk stad med en stor hamn och fina stränder för bad och surfing. Men man kan också njuta av gamla fina parker, nöjesliv, shopping. Här finns restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmet-resenär.
Vid ankomst checkar du in på vårt hotell, Grand Millennium Hotel, centralt beläget nära Princes Wharf och livliga Queen Street. Hotellet har en bar, ett brasserie och en högklassig japansk restaurang. Det kanske känns skönt med några simtag i inomhuspoolen efter den långa flygresan. Vi ska bo här i två nätter.
På kvällen träffas vi alla för en gemensam välkomstmiddag.

Devonport, Auckland, Nya Zeeland

Dag 2 Torsdag 21 November — Vin på Waiheke Island
Vi gör en mjukstart idag med ett besök på den vackra Waiheke Island, en 45 minuters resa med färja från Auckland genom Hauraki-golfen. Vi njuter av utsikten och de många öarna i den lilla skärgården.
Färjan lägger till på Waiheke Island vid Matiatia Wharf. Där väntar en buss som ska ta oss på en upptäcktsresa runt ön.
Waiheke Island har runt 7000 fasta invånare och en mängd tillfälliga besökare. Klimatet är milt och fint och idealiskt för vinodling. Det hade funnit vinrankor här tidigare men den moderna eran för vinodling på ön startade 1978. Idag finns här ett 20-tal vingårdar. De flesta av dem är ganska små, men bland dem finns några av Nya Zeelands bästa. Bland druvsorterna märks cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, malbec, petit verdot, syrah, chardonnay, viognier och sauvignon blanc.
Waiheke Island ligger öster om Auckland och är delvis skyddad från de svala och regniga vindarna från väster och är därmed både varmare och torrare än Auckland. Vinrankorna trivs och även olivträden.
Vi besöker en eller två vinproducenter på ön och vi kommer att äta lunch hos en av dem.
Vi är tillbaka på hotellet i Auckland på eftermiddagen. Fri kväll att utforska staden.

Waiheke Island, Auckland, photo Miles Holden, used with permission

Dag 3 Fredag 22 November — Auckland till Rotorua, gejsrar och maori-kulturen
Vi checkar ut från hotellet efter frukost. Vi sätter vi oss i bussen och börjar färden mot söder, först i sydöstlig riktning, mot staden Rotorua.
Rotorua ligger i ett vulkaniskt område som är känt för sin geotermiska aktivitet. Vi kommer att se exempel på detta under dagen. Befolkningen här är till stor del maori, Nya Zeelands ursprungliga befolkning, så hit åker man också för att lära känna deras kultur och historia.
Färden går genom ett bördigt jordbrukslandskap och vi passerar små byar, betande mjölkkor och små och stora jordbruk.
Väl framme i Rotorua börjar vi med en guidad tur av Whakarewarewa Geothermal Valley för att titta närmare på några av dessa termiska fenomen, bl.a. den kända gejsern Pohutu, den största aktiva på södra halvklotet. Pohutu får utbrott tjugo gånger om dagen.
Rotorua, med sina heta källor, har alltid ansetts som en helig plats för maorierna. Vår guide kommer att ge oss en inblick i maori-befolkningens historia och kultur. Vi får bl.a. se hur de upprätthåller traditionellt hantverk som vävning och träsnideri.
Och inte minst, under turen kommer vi att få hälsa på kiwin, Nya Zeelands typiska fågel. Det är sällsynt att man ser den i naturen så detta är ett bra tillfälle.
Innan kvällens aktiviteter börjar checkar vi in på vårt hotell, Novotel Lakeside Hotel i Rotorua.
På kvällen fortsätter vår introduktion till maori-kulturen med en traditionell välkomstceremoni som inkluderar en haka, en traditionell dans som utförs innan ett krig (numera snarare innan en rugbymatch). Festligheterna fortsätter med en bankett med mat tillagad på traditionellt maori-sätt, nedgrävt i jorden.

Pohutu-geyser, Whakarewarewa, Rotorua

Dag 4 Lördag 23 November — Rotorua till Napier, vinprovning i Hawke’s Bay
Vi checkar ut efter frukost och fortsätter vår färd söderut. Vi kommer att se ytterligare heta källor och gejsrar ända ner till staden Taupo.
Vi fortsätter sedan ner till vindistriktet Hawke’s Bay (som ligger vid Hawke Bay) och vi kommer att vara framme lagom till lunchdags. Vi äter en god lunch på en av vingårdarna och har ytterligare ett vinbesök på eftermiddagen.
Hawke’s Bay är en av de varmaste och torraste vinregionerna på Nya Zeeland med ett skyddat läge mellan berg och hav. De böljande sluttningarna med vinrankor, olivlundar, palmer och cypresser och den blåa oceanen i bakgrunden gör det också till ett av de vackraste. Hawke’s Bay är den näst största vinregionen på Nya Zeeland med drygt 4500 hektar. Det är varmare här än i Marlborough och druvor som merlot och syrah trivs fint. Chardonnay är också mycket planterad.
Sen eftermiddag checkar vi in på trevliga Scenic Hotel Te Pania i Napier. Det ligger centralt och vi rekommenderar en promenad i staden som anses helt unik i världen tack vare sina Art Deco-byggnader. Bakgrunden till denna fina 1930-tals arkitektur är att Napier totalförstördes vid en jordbävning 1931. Återuppbyggnaden gjordes i den stil som var på modet just då, alltså art deco.
Kvällen är fri.

Vingårdar i Hawke’s Bay

Dag 5 Söndag 24 November — Vinbesök Hawke’s Bay
Idag har vi en heldag bland vingårdarna i Hawke’s Bay, som kan skryta med att vara den äldsta vinregionen på Nya Zeeland. Vi kommer idag mest att röra oss söder om Napier, runt staden Hastings.
De röda vinerna dominerar i Hawke’s Bay och det är inte sällan ganska kraftfulla viner med bra kropp och struktur. Vissa producenter gör jämförelser med Bordeaux. Regionen är Nya Zeelands ”fruktskål” och här odlas inte bara vin utan också mängder av frukt och oliver.
Vinproducenterna har på senare år upptäckt att deras terroir är oerhört varierad. Nu försöker man ta tillvara skillnaderna genom att anpassa bl.a. skördedatum och druvsorter.
Vi gör tre olika besök under dagen varav ett blir ett lunchbesök. Vi åker bl.a. till den fina Te Awanga-kusten söder om Napier där det finns ett flertal välkända producenter, bl.a. den spektakulärt belägna Elephant Hill, ett stenkast från oceanen.
Sen eftermiddag är vi tillbaka på hotellet i Napier. Fri kväll.

Gimblett Gravels, Hawkes Bay, Nya Zeeland, photo Chris McLennan, used with permission

Dag 6 Måndag 25 November — Napier till Martinborough, vinbesök i Wairarapa
Vi checkar ut på morgonen från vårt hotell. Vi fortsätter söderut. Idag ska vi åka till ett vindistrikt som heter Wairarapa och som omfattar välkända Martinborough.
Vi kommer dit lagom för lunch på en av vingårdarna i Gladstone, en av Wairarapas underregioner. De andra två är Martinborough och Masterton. Wairarapa fick sina första vinrankor i slutet av 1970-talet. En av pionjärerna var den numera mycket välkända egendomen Ata Rangi. Det är en liten region med drygt 1000 hektar totalt men med några mycket välkända producenter.
Pinot noir är den stora druvan som här ger viner med bra struktur och kropp. Sauvignon blanc-vinerna är utmärkta och riesling och pinot gris utmärker sig mer och mer.
Sen eftermiddag checkar vi in på Peppers Parehua Martinborough, som ligger charmigt, mitt bland vinrankorna. Vi får alla vår egen stuga/villa med gott om plats. Hotellet har en trevlig bar och restaurang och det finns pool, möjlighet att hyra cyklar eller spela boule eller krocket för den som vill röra lite på sig.
Vi äter en gemensam middag på hotellet. Kanske blir det tillfälle att smaka en stor specialitet, green lipped mussels, Nya Zeelands egen blåmussla, fast med grönaktigt skal.

Vingård på Waiheke Island, Auckland, Nya Zeeland, photo Julian Apse, used with permission

Dag 7 Tisdag 26 November — Martinborough
Idag fortsätter vi att utforska Wairarapa. Vi har mycket nära till första besöket så idag kan vi lova en lång och härlig frukost.
Martinborough är omgiven av små, familjeägda vingårdar. Idag kommer vi, förutom pinot noir, att stifta bekantskap med syrah-vinerna. Syrah trivs också mycket bra i det soliga och torra men inte för varma klimatet. Höstarna är långa och fina och druvorna har tid på sig att utveckla sina aromer.
Vi gör två vinbesök idag och vi äter även lunch tillsammans. Vi kommer också att ha tid att ta en liten promenad i pittoreska Greytown från 1854, den äldsta staden i Wairarapa med fint renoverade viktorianska hus. Greytown blev utsedd till Nya Zeelands vackraste småstad 2017!
Kvällen är fri.

Martinborough Square

Dag 8 Onsdag 27 November — Wellington till Blenheim
Vi checkar ut på morgonen och åker en knapp timme över Rimutaka Hill för att komma till Wellington, Nya Zeelands huvudstad.
Den välordnade staden är byggd på höjden runt en stor hamn och ligger så långt söderut man kan komma på Nordön. Detta är landets mittpunkt och också dess politiska och administrativa centrum. Vi gör en rundtur med bussen och vi blir avsläppta vid Waterfront för ett par timmars eget strosande. Fri lunch.
Tidig eftermiddag tar vi oss ner till hamnen för att ta färjan över till Picton, på Sydön. Det blir en härlig kryssning genom Wellingtons hamn, tvärsöver Cook Strait och genom pittoreska Queen Charlotte Sound. Färden tar cirka tre timmar. Håll utkik efter delfiner och albatrosser!
Vi lägger till i den livliga hamnen i Picton och vi hoppar på vår buss igen. Vi har nu cirka en halvtimmes resa för att komma till Blenheim, centralorten i vindistriktet Marlborough.
Vi checkar in på Château Marlborough Hotel i centrala Blenheim. Här ska vi stanna i tre nätter. Fri kväll att upptäcka den lilla staden. Det bor runt 30 000 människor i Blenheim och här finns gott om restauranger.

Marlborough-sundet, photo James Heremaia, used with permission

Dag 9 Torsdag 28 November — Vinbesök Marlborough
Idag har vi en heldag bland vinrankorna i Marlborough, Nya Zeelands största och mest kända vindistrikt. Ett vindistrikt som är i stort sett helt och hållet förknippat med sauvignon blanc.
18 400 hektar av distriktets drygt 25 000 hektar är planterade med sauvignon blanc. Det var den nästan överdrivet aromatiska sauvignon blanc-karaktären i Marlborough-vinerna som tog vinvärlden med storm på 1980-talet. Denna stil är fortfarande mycket eftertraktad men det finns idag även mer nyanserade viner härifrån. Vissa använder eklagring, andra söker en mer stålig, krispig stil. Vissa skördar mognare druvor för att få fyllighet. Vissa experimenterar med vildjäst och skalkontakt.
Marlboroughs övriga druvor blir mer och mer uppmärksammade: pinot noir, chardonnay, riesling, pinot gris, gewurztraminer, grüner veltliner, syrah med flera.
Här finns en mängd olika typer av vingårdar, från superkändisen Cloudy Bay, numera ägd av franska lyxföretaget LVMH, till små, personliga ”boutique”-vinerier.
Vi besöker tre olika vingårdar och äter lunch på en av dem.
Sen eftermiddag är vi åter tillbaka på hotellet. Kvällen är fri.

Auckland City, Auckland, photo Matt Crawford, used with permission

Dag 10 Fredag 29 November — Vinbesök Marlborough
Vi har återigen en heldag med vin i Marlborough. Vi kommer att besöka ytterligare tre vingårdar. Vi kommer att röra oss ganska nära Blenheim.
De ursprungliga vinplanteringarna på 1970-talet gjordes nära Blenheim men vingårdarna har nu spridit sig både österut, söderut och norrut. Men det är fortfarande ett ganska kompakt distrikt med korta avstånd mellan vingårdarna.
Marlborough har bra förutsättningar för vinodling. Gott om sol och precis lagom med regn. De tre underregionerna, Awatere Valley, Wairau Valley och Southern Valleys, bjuder på lite olika karaktärer. Jordmånen varierar. En del Marlborough-sauvignon har en sötare frukt, mer passionsfrukt, medan andra har en krispigare och grönare ton. Men vinmakaren bestämmer till ganska stor del själv vilken stil han vill ha på sitt vin.
De första vinrankorna planterades på 1970-talet i Marlborough. 1980 dominerade den tyska druvan müller-thurgau, som numera nästan helt borta. 1990 hade sauvignon blanc gått upp till tredje plats med 15 % av arealen men fortfarande med müller-thurgau i ledande ställning. Sedan år 2000 är sauvignon blanc ohotad i toppen.
Sen eftermiddag är vi åter tillbaka på hotellet. Kvällen är fri.

Vinkällaren på Church Road Cuves, Nya Zeeland

Dag 11 Lördag 30 November — Blenheim till Christchurch
Vi checkar ut och lämnar Blenheim efter frukost. Idag blir det både natur- och djurupplevelser samt ett nytt vindistrikt, Waipara, som ligger strax norr om Christchurch.
Det blir en vacker vägsträcka på cirka 50 kilometer längs havet från Blenheim ner till Kaikoura som blir vårt första stopp. Vägen går så nära vattnet att vi utan problem kan njuta av det rika fågellivet och den nya zeeländska pälssälen.
Kaikoura har idag blivit en vallfärdsort för dem som är intresserad av valar och annat marint liv. Vi stannar till här för en tidig lunch. Staden är nämligen också känd för sina fantastiska skaldjur.
Vi fortsätter sedan söderut och gör nästa stopp utanför den lilla staden Waipara. Vi är nu i vindistriktet med samma namn. Det är ett av de mindre vindistrikten med runt 1200 hektar vinodlingar. De första vinodlingar kom så sent som på 1980-talet men det är en lovande region. Den är känd för sina pinot noir och riesling men även pinot gris och gewurztraminer har visat sig bli utmärkta här.
Tidig kväll checkar vi in på vårt hotell i Christchurch, Crowne Plaza Hotel. Christchurch är Sydöns största stad. En del av de byggnader som förstördes under jordbävningarna 2010 och 2011 håller på att byggas upp igen, bl.a. katedralen som byggdes mellan 1864 och 1904.
Fri kväll. Hotellet ligger centralt och ni hittar lätt en restaurang. Hotellet har också en restaurang om ni föredrar en lugn innekväll.

Christchurch City, Canterbury, photo used with permission (Julian Apse)

Dag 12 Söndag 1 December — Christchurch to Mount Cook, glaciärer och stjärnskådning
Idag tar vi en liten paus från vinprovandet (dock inte vindrickandet!). Vi har en lång och spännande dag framför oss och vi kommer att starta ganska tidigt från hotellet.
Vi fortsätter att åka söderut. Vägen går genom bördiga Canterbury Plains, en betydande jordbruksbygd. Vi tar sedan av och åker mer in mot landet, till Mackenzie County, uppkallat efter en fårtjuv på 1800-talet. Vi gör ett kort stopp vid den vackra Lake Tekapo med sin extra djupblå färg. Vi tittar på den pittoreska Church of the Good Shepherd som är byggd vid sjöns sydspets. Vi åker sedan vidare längs Lake Pukaki. Nu kommer vi snart att ha en strålande utsikt mot Nya Zeelands högsta berg Mount Cook och The Southern Alps.
Vårt mål för dagen är Mount Cook Village som ligger i Mt Cook National Park. Nationalparken är drygt 70 000 hektar av is, snö, 5 stora glaciärer och 15 bergstoppar, flodbäddar och en alpin växtlighet med hedar och småväxta buskar. Över allt tronar Mount Cook med sina 3754 meter. Berget är också känt under sitt maori-namn Aoraki.
Någonstans under resan kommer vi att ha en enkel lunch tillsammans.
Vid ankomsten till Mount Cook Village kommer vi direkt att ge oss ut på en spännande och intressant tur till Tasman Glacier Lake. Turen börjar med en halvtimmes promenad och sedan väntar en båtfärd på sjön för att på nära håll utforska isbergen (och kanske gå på dem om vädret tillåter). Totalt tar hela turen 2 ½ timme. Tasman-glaciären är Nya Zeelands största glaciär.
Väl tillbaka checkar vi in på Hermitage Hotel i Mount Cook Village. Vi äter middag tillsammans. Efter middagen kommer vi att ge oss ut igen. Vi ska nämligen ta tillvara det faktum att vi befinner oss på en plats på jordklotet som har en osedvanligt klar luft och en mycket mörk himmel, långt från stadens ljus. Vi ska titta på stjärnor. Vi kommer att få en introduktion i byns Digital Dome Planetarium och sedan åker vi ut till ett fält för att först med blotta ögat försöka identifiera de olika konstellationerna och sedan med teleskop och astronomiska kikare. Och som vi kommer att märka, södra jordklotets stjärnhimmel har många fler stjärnor än det norra.

Tasmanglaciären, Mount Cook, photo Vaughan Brookfield, used with permission

Dag 13 Måndag 2 December — Mount Cook till Queenstown
Vi checkar ut från hotellet efter frukost. Idag gör vi ett första besök i spektakulära Central Otago, en region som blivit känd över världen för sina pinot noir-viner.
Men mycket annat är på gång i denna spännande region. Central Otago var centrum för guldruschen på 1800-talet och fortfarande vilar det något äventyrligt över regionen.
Men först åker vi tillbaka längs Lake Pukaki och passera de små städerna Twizel, där många scener i Lord of The Rings-filmerna spelades in, och Omarama. Vägen slingrar sig upp genom ett landskap av dramatiska och oländiga berg upp till toppen av Lindispasset innan den sluttar nedåt igen mot Central Otago.
Vi kommer att stanna till innan vi är framme i Queenstown, i närheten av den lilla staden Cromwell, i ett av Central Otagos deldistrikt. Här ligger bl.a. Felton Road, en legend bland vingårdarna och Mt Difficulty, också en av pionjärerna. Vi börjar med lunch på en av vingårdarna här i Cromwell och gör ett besök efteråt.
Sen eftermiddag checkar vi in på Novotel Hotel i Queenstown där vi ska stanna 3 nätter. Fri kväll.

Lake Pukaki, Canterbury, Nya Zeeland, photo Vaughan Brookfield, used with permission

Dag 14 Tisdag 3 December — Vinbesök Central Otago
Omgivningarna här i Central Otago, med berg, dalar, floder och sjöar, är enastående vackra. Men klimatet och landskapet är utmanande för en vinmakare. Det gäller att hitta de rätta platserna att plantera vinrankor på.
Regionen är utspridd, mycket mer utspridd än Marlborough även om den planterade arealen bara är 2000 hektar. Idag åker vi upp till södra spetsen av Lake Wanaka. På andra sidan sjön ser vi snöklädda alptoppar. Här ligger några kända egendomar. Rippon Vineyards var en av de första här uppe och har sedan dess fått sällskap av bl.a. utmärkta Kalex Wines och Prophet’s Rock.
Vi gör två vinbesök idag. En av egendomarna har en fantastisk restaurang med en mycket välmeriterad kock. Vi äter en avsmakningsmeny med matchande viner till.
Vi kommer tillbaka till hotellet mitt på eftermiddagen. Det blir lite tid till avkoppling och eget strosande i Queenstown. Fri kväll.

Vingårdar på Elephant Hill, Nya Zeeland

Dag 15 Onsdag 4 December — Central Otago
Idag fortsätter vi att utforska Central Otago. Det är kanske inte så förvånande att detta är världens sydligaste vindistrikt.
På 1970-talet var det inte många i Nya Zeelands vinindustri som trodde att man skulle kunna göra vin här. Man trodde helt enkelt inte att druvorna skulle hinna bli mogna. Men den långa, varma och torra hösten uppväger den något instabila och svala våren. Speciellt pinot noir trivs utmärkt under dessa förhållanden. Denna druva dominerar starkt i Central Otago med nästan 80 % av planteringarna. Andra viktiga druvor är chardonnay, pinot gris, riesling och sauvignon blanc.
Vi besöker tre olika producenter runt Gibbston. Ett av besöken inkluderar lunch.
Sen eftermiddag är vi åter tillbaka på vårt hotell i Queenstown. Lite senare på kvällen träffas vi igen för vår avskedsmiddag.

Gimblett Gravels, Hawkes Bay, Nya Zeeland

Dag 16 Torsdag 5 December — vinresan slut
Dags att lämna Nya Zeeland. Resan slut efter frukost.
Men kanske väljer du att stanna några extra dagar för att utforska mer av Nya Zeeland (vi kan hjälpa dig med arrangemang).

Dag – – — Hemkomst
Om du reser direkt hem anländer du antagligen en dag senare, beroende på hur lång din resa är.

Reservation för eventuella ändringar.

Lake Hayes, Queenstown, Nya Zeeland, photo Julian Apse, used with permission

Fakta om vinresan till Nya Zeeland
Datum: 20 November – 5 December 2019
Pris per person: 70 800 SEK
Enkelrumstillägg: 16 500 SEK

I resans pris ingår:
15 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på 4-stjärniga hotell, enligt programmetFlera olika hotell allt eftersom vi reser genom Nya Zeeland
Måltider enligt programmet: 10 gastronomiska flerrätters-luncher med regionala specialiteter, på vingårdar, samtliga inklusive viner
3 enklare luncher inklusive vin på vingård eller restaurang, samtliga inklusive viner
5 gastronomiska flerrättersmiddagar på vingård eller restaurang, samtliga inklusive viner
Start: i Auckland.
Slut: i Queenstown.
Busstransport under hela resan
Båtturer enligt programmet
Samtliga vingårdsbesök, med omfattande privata vinprovningar
Dagsutflykter enligt programmet
Vinguidning och reseledning av BKWines expertguider och grundare Britt och Per Karlsson under hela resan

Språket under resan är engelska.

I resans pris ingår inte:
Resan ner och hem
Du tar dig själv till Auckland och hem från Queenstown. 
Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

Tur & Retur Resebyrå hjälper er att boka ett passande flyg till er resa, ni når dem på telefon 042-139500.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har 16 anmälda vid ”sista anmälningsdatum”. Maximalt antal deltagare på resan är 25.

Sista bokningsdatum: 20 juni 2018

Språk
Språket under våra vinbesök och under resans gång är engelska.
Denna resa finns även på vårt engelska program på BKWineTours.com och är med andra ord även öppen för engelskspråkiga resenärer! Även guidning i bussen kan därför komma att vara på engelska. Tänk på dina utländska bekanta! Bjud in dem på resan!

 

Om du vill så hjälper vi dig gärna med att boka extra hotellnätter. Vår resebyråpartner kan även hjälpa till med att ordna andra tilläggsarrangemang.

Särskilda avbokningsvillkor, Nya Zeeland
För denna resa gäller särskilda avbokningsvillkor, som skiljer sig från de som finns i BKWines allmänna resevillkor.
Avbeställning av denna resa kan göras enligt följande villkor:
Mer än 60 dagar före resans början: mot erläggande av en kostnad motsvarande anmälningsavgiften.
46 till 60 dagar före resans början: resenären betalar 75 % av hela resans pris.
45 dagar eller senare före resans början: resenären betalar hela resans pris.
Vänligen notera: BKWine säljer inte ”avbeställningsskydd” eller ”reseförsäkring”. Kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist för sådant.

 

Tillbaka

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.