Bordeaux

Mat- och vinresa till Bordeaux 28 oktober – 2 november 2019

 
Måndagen 28 Oktober
Vi flyger på morgonen från respektive destination 06:30 via Paris till Bordeaux, där vi landar strax före lunch 11:30. Vi har en chartrad buss under hela veckan och vi åker direkt till Gravesdistriktet strax söder om staden Bordeaux. Här inleder vi med en lunch på Chateau Smith Haut-Lafitte´s spa-hotell Sources des Caudalié. Efter en tre-rätters lunch besöker vi Domaine de Chevalier som är klassat som Grand Cru Classé för både sitt röda som vita torra vin. Källarmästaren Remí Edange tar emot oss och leder en rundvandring med efterföljande provning. På sena eftermiddagen åker vi in mot Bordeaux stad där vi bor centralt på Hotel Majestic***. På kvällen äter vi middag på restaurant Comptoir Cuisine som ligger ett par kvarter bort från vårt hotell. Här njuter vi av en god trerätters meny med goda viner därtill.

Tisdagen 29 Oktober
Vi lämnar hotellet 08.00 och åker norrut genom Medoc-distriktet. Vi passerar de berömda slotten och börjar med en provning på Chateau Margaux. Slottet klassades som 1 Cru 1855 och har framförallt under de senaste 25 åren visat sin enorma storhet. Vi fortsätter norrut mot St.-Julien och 11:00 blir det ännu en provning på 2 Cru-slottet Chateau Léoville-Poyferré. Ett slott som rankas mycket högt och kallas för en Super second. Vi äter en trevlig lunch på Café Lavinal som ligger granne med slottet Lynch-Bages. Efter lunchen besöker vi Chateau Pichon-Longueville Baron som är 2 Cru. På kvällen äter vi en trevlig meny på Restaurant Belle Epoque. Hotellet ligger runt hörnet från vårt hotell. Och vi samlas i receptionen 20:00.

Onsdagen 30 Oktober
Vi åker från hotellet 08.30 och kör söderut till Sauternes. Distriktet där man producerar några av världens bästa söta viner. Vi börjar med ett besök 09:30 på Chateau Coutet som klassades 1855 som 1er Cru Classé. Vidare till Chateau Suduiraut som ligger i Preignac. Dessa båda slott tillhör enligt min mening Top 5 av samtliga slott i Sauternes. Senast jag besökte Suduiraut hade man även lite äldre årgångar till försäljning. Vi äter en god lunch i Sauternes på Le Saprien. Efter lunchen åker vi tillbaka till Bordeaux och eftermiddagen och kvällen är fri. Jag har massor med förslag på trevliga krogar.

Torsdagen 31 Oktober
08.30 åker vi med vår buss över till den högra stranden och distrikten Saint-Emilion och Pomerol. Först besöker vi Chateau Petit-Village i Pomerol. Ett charmigt litet slott där man gör storstilade viner i liten skala. Vidare besöker vi Premier Grand Cru Classé slottet Chateau Canon-La Gaffeliére. Vi åker in till den charmiga staden St.-Emilion, där vi äter en tre-rätters meny på Restaurant Le Tertre. Det finns också möjlighet att strosa runt i byn någon timme. På eftermiddagen återvänder vi till Bordeaux och eftermiddagen och kvällen fri för egna äventyr.

Fredagen 1 November
Eftersom man nyligen blivit klara med en stor renovering på Chateau Mouton-Rothschild med deras museum etc.. så har jag lagt in detta 2 timmars besök på fredag morgon. Mouton har gjort sig känt för sina etiketter som sedan 1945 har designats av någon berömd konstnär. Sedan 1973 är man en av fem 1 Cru slott. Efter provningen åker vi tillbaka till Bordeaux. Lunch på egen hand och eftermiddagen fri. På kvällen äter vi en avslutningsmiddag tillsammans på Brasserie Ramsay. Krogen ligger alldeles runt hörnet från vårt hotell.

Lördagen 2 November
Vi lämnar hotellet 10:30 på förmiddagen och flyger hem 11:50 via Amsterdam till respektive destination. Vi landar 15:40

Pris: 23.000:- (3.000:- i enkelrumstillägg)
I detta pris ingår flyg, busstransfers på plats, 5 nätter på Hotel Majestic inkl. frukost. Samtliga angivna måltider med goda viner därtill. Alla provningar samt min vägledning på plats.

Resan bokas direkt med Håkan Nilsson
+46 707 51 15 88
hakan.nilsson@vinkonsult.com

Tillbaka

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.