Porto och Dourodalen

Mat- och vinresa till Porto och Dourodalen 2 – 7 September 2019

Måndagen den 2 September
Vi flyger tidigt på morgonen 06:20 från respektive destination via Lissabon till Porto. Vi landar 11:00 och vår buss hämtar upp oss på flygplatsen. Vi åker österut längs Dourofloden. Det blir en tur på ca 2 timmar.
Vi besöker Quinta do Vallado som är en av fem medlemmar i sammanslutningen Douroboys.. Här inleder vi med en lunch och provar ett koppel av deras viner
Vi bjuds på carpaccio med ruccola och parmesan, rostbiff med pestosås, mandelpaj.
Efter lunchen fortsätter vi till Pinhão och vårt hotell Vintage House. Här bor vi under de nästkommande tre nätterna. Ett riktigt snyggt ställe, där man även har en fin pool och tennisbana. På kvällen äter vi en middag på hotellet och det kommer att serveras en tre rätters meny med goda viner därtill.

Tisdagen den 3 September
Vi börjar dagen med ett besök 10:00 på en av Dourodalens mest intressanta vingårdar: Wine & Soul. Denna gård drivs av paret Sandra & Jorge. Två oerhört skickliga vinmakare som var och en arbetar som konsulter på storheter som Passadouro och Quinta D. Vale Maria. Vi provar igenom deras sortiment av härliga bordsviner samt deras Port.
Vi åker tillbaka till Pinhão och besöker Dow´s Quinta do Bomfim. Man har ett nybyggt besökscenter som vi besöker och provar ett par Vintage Port. Sedan njuter vi av en lunch med goda bordsviner från familjen Symington därtill. Kvällen är fri då ni kan äta i hotellets á la carte restaurang eller på krogarna LBV eller Valle Douro i byn.

Onsdagen den 4 September
På förmiddagen kopplar vi av på hotellet innan vi 10.00 tar en båttur längs Dourofloden och vi besöker den mycket exklusiva vingården Quinta do Crasto. Man producerar några av de bästa bordsvinerna i hela Portugal. Här njuter vi av deras vita vin vid deras pool. Ta gärna med badkläder till detta besök! Vi äter lunch på gården. På sena eftermiddagen 15:30 åker vi tillbaka till vårt hotell och kopplar av. På kvällen åker vi från hotellet 19:30 till Dourodalens bästa krog som heter DOC. Krogen ligger 15 minuter med buss från hotellet och här blir vi serverade en fin avsmakningsmeny med passande viner till varje rätt. Denna kväll brukar vara den gastronomiskt sett bästa kvällen och jag lovar att ni inte blir besvikna. Rui Paula som basar i köket driver även en restaurang i Porto som heter DOP.

Torsdagen den 5 September
Vi checkar ut på morgonen och kör från Pinhão 8.45 till Porto. På förmiddagen besöker vi Taylor´s för en provning. Vi får här en specialbeställd provning av deras viner LBV, 10 years Tawny samt som avslutning en Vintage Port som öppnas med glödgad portvinstång.
Vi äter en trevlig lunch i centrum av Porto på Restaurante Reitoria med goda viner därtill.Vi åker vi till vårt hotell och checkar vi in på Bessa Hotel i stadsdelen Boa Vista. Kvällen fri i Porto. Här har jag massor av förslag på restauranger som Cantina 32, DOP, Flow, Cantina D´Avilez, Traca, Terra, CafeIna, Ichiban eller Pedro Lemos som nyligen fått en stjärna i guide Michelin.

Fredagen den 6 September
På förmiddagen besöker vi Portvinshuset Graham´s. Man ägs av familjen Symington som även förfogar över gårdar som Warres, Dows, Cockburns, Smith Woodhouse samt Quinta do Vesuvio. Vi får en fin rundvandring och beskrivning över hur deras olika viner produceras. Vi startar med en fin provning och vi äter lunch i deras strålande restaurang
Eftermiddagen fri i Vila Nova de Gaia eller Porto. Ett bra förslag är att promenera nerför backen till floden och där ta linbanan upp till toppen på Eiffelbron och promenera in till centrum.. På kvällen träffas vi igen för att äta middag på en av Porto´s bästa fisk- och skaldjursrestauranger som ligger ute vid kusten i Matosinhos. Här har kökschefen på Restaurant O Gaveto satt ihop en meny med goda viner därtill. Här blir det vita viner på Alvarinodruvan och självklart ett glas Port på slutet.

Lördagen den 7 September
Vi flyger hem tidigt på morgonen 08:05. Vi lämnar hotellet 06:30 och det tar knappt 20 minuter till flygplatsen i Porto. Vi mellanlandar i Madrid och flyger sedan vidare för att landa 14:35.

Pris: 22.000:- (4.000:- i enkelrumstillägg)
I detta pris ingår flyg, busstransfers, fem övernattningar/del i dubbelrum på mycket bra hotell med frukost, samtliga angivna måltider med goda viner därtill, samtliga vinprovningar och min vägledning.

Resan bokas direkt med Håkan Nilsson
+46 707 51 15 88
hakan.nilsson@vinkonsult.com

 

Tillbaka

 

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.