PEKING IN STYLE


 Upplev Kinas huvudstad under en kortvecka. En flygresa på drygt åtta timmar tar dig till världsberömda sevärdheter, lyxiga restauranger, bra shopping och en härlig kulturkrock.
Du bor på femstjärnigt internationellt hotell, får njuta av champagnebrunch och fotmassage. Och den som vill kan åka helikopter över Kinesiska muren. Du får också lära dig laga dumplings på The Hutong, utföra tai chi i en park samt åka cykelriksha i hutongerna.

PEKING

6 DAGAR


DAG 1
Avresa från Stockholm/Köpenhamn. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 - PEKING
Vi ankommer Peking och hälsas välkomna av vår svensktalande guide. Som huvudstad och hemstad för många av Kinas kejsare finns i Peking några av landets vackraste byggnader och palats. Men staden är också väldigt modern, med innovativa skyskrapor, exklusiva gallerior, trendiga konstområden och hutongkvarter som omvandlats till vattenhål för stadens hipsters. Det är dessa kontraster som gör att vi vill resa tillbaka till Peking, igen och igen. Då vi ankommer för tidigt för att få checka in, gör vi en cykelrikshatur i hutongerna. För inte så länge sedan bestod större delen av Peking av dessa smala, trånga gränder med bostadshus och butiker. Nu har dessvärre en stor del fått ge vika för modern bebyggelse, men tack vare protester har en del bevarats för framtiden. Vi checkar in på vårt 5-stjärniga hotell och får tid för vila innan vi samlas för en middag på en populär restaurang. Lunch och middag ingår.

DAG 3
I dag får vi se en av Pekings absolut största sevärdheter, Förbjudna staden. Vi inleder vid det enorma Himmelska fridens torg, en plats där Kinas viktigaste och mest tragiska händelser ägt rum. Vi promenerar över torget och in i den Förbjudna staden, där Kinas kejsare levde helt isolerat från resten av världen. Efter en förmiddag fylld med kultur och historia, förtjänar vi god mat och champagne. Vi avnjuter en brunch på ett av stadens vackra hotell och dricker så mycket champagne vi önskar. Mätta och belåtna beger vi oss till en av stadens berömda shoppingmarknader. Här säljs mycket kopior, men det finns en hel del som inte är det. Det är kul att bara strosa omkring på marknaden och förundras över allt som säljs, till vilka priser som helst. Resten av dagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4
Programfri förmiddag. Njut av en sovmorgon eller utforska omgivningarna. Vi åker ut till ett av världens största byggnadsverk, Kinesiska muren. Vi besöker Mutianyu, en av de vackraste delarna. Vi tar en linbana upp och belönas med en magisk utsikt över muren som slingrar sig över bergskammarna. När vi kommer tillbaka till Peking får vi njuta av en välförtjänt fotmassage. Resten av eftermiddagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5
Ett av de charmigaste intrycken av Peking är morgongymnastiken. Äldre Pekingbor samlas i parker runt om i staden för att träna, dansa och umgås. Och i dag är det vår tur! Vi beger oss till en park där vi får en lektion i taichi av en instruktör. Tillsammans utför vi dessa flytande, långsamma rörelser samtidigt som vi troligtvis får en del positiv uppmärksamhet från omgivningen. Vi fortsätter till charmiga The Hutong, där vi får lära oss att laga riktig kinesisk mat, långt bort från fyra små rätter. Vi avnjuter våra egentillagade rätter till lunch. Vi tar en promenad i det trendiga, omgivande hutongområdet och ser mysiga caféer, restauranger och butiker. Resten av dagen är programfri. På kvällen samlas vi för en gemensam middag på en populär restaurang. Lunch och middag ingår.

DAG 6
Det är dags att säga adjö till Peking för denna gång. Vi tar oss ut till flygplatsen för att ta flyget tillbaka till Stockholm eller Köpenhamn. Ankomst samma dag.


TILLVAL FÖRMIDDAG DAG 4
För den som vill uppleva Kinesiska muren på ett annorlunda sätt, finns möjlighet att åka helikopter över muren, som tillval (om vädret tillåter).På morgonen beger ni er till flygfältet vid Badaling tillsammans med en engelsktalande guide. Under 15 minuter får ni flyga över den kinesiska muren i helikopter. Här får ni en unik upplevelse av detta imponerande byggnadsverk. Efteråt åker ni till Mutianyu för att möta upp resten av gruppen, för även om man flugit över muren måste man naturligtvis bestiga den. Pris per vuxen: 2650:-


 RESAN GENOMFÖRS AV:

 


 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.