DRÖMSEGLATS I VÄSTINDISKA FARVATTEN


 

Star Flyer

SAINT-MARTIN | ANGUILLA | VIRGIN GORDA | NORMAN ISLAND | JOST VAN DYKE | SAINT KITTS | SAINT BARTHÉLEMY 

13 DAGAR


DAG 1    AVRESA FRÅN SKANDINAVIEN
Avresa till ön Saint-Martin med ankomst på eftermiddagen. Ön är känd för sina paradisstränder, vattensporter och shopping. Boende på ett trevligt hotell nära stranden.

DAG 2    SAINT-MARTIN
Ledig dag för att vila ut på stranden eller vid hotellet, utforska öns två delar som har helt olika karaktär. Gammaldags kolonialstil på den franska sidan, en modern turistort på den holländska delen. 

Saint Martin

DAG 3    S/V STAR FLYER
Ledig förmiddag. På eftermiddagen är det dags att stiga ombord på Star Flyer för en veckas spännande seglats. De bekväma hytterna är smakfullt inredda i klassisk stil med badrum och fönsterventil mot havet. Fartyget har elegant restaurang, barer, liten pool, bibliotek och sällskapsrum. Kajaker, vindsurfingbrädor, vattenskidor och snorkelutrustning lånas gratis när fartyget ligger för ankar eller i hamn.

Star Flyer

DAG 4    ANGUILLA
Paradistränder på Anguilla. Columbus tyckte att denna långa, flacka ö med en mångfald vita stränder såg ut som en ringlande ål så han kallade Anguilla.  På Anguilla kan man njuta av de paradisiska stränderna, som är de vitaste i Karibien, paddla kajak, vindsurfa eller vandra. Det finns också möjlighet att rida eller dyka (anordnas av besättningen motextra avgift).

Anguilla

DAG 5    VIRGIN GORDA
Idag ankrar Star Flyer utanför Virgin Gorda och det görs en utflykt till de unika undervattensgrottorna. ”Bath”, där man kan bada och snorkla bland de stora stenblock som bildats av uråldriga lavaströmmar och som ligger utspridda runt de naturliga poolerna. Öns skyddade hamnar är ett populärt tillhåll för seglare och här ligger också den välkända marinan, Bitter End Yacht Club.

Virgin Gorda

DAG 6    SKATTKAMMARÖN
Norman Island och Soper’s Hole. Dagens segling går genom Sir Francis Drakekanalen till Norman Island. Många har läst Robert Louis Stevenson´s verk Skattkammarön och vill gärna utforska platsen där han skrev sin stora äventyrsroman. Med fartygets gummibåtar utforskas grottor där en riktig, gömd skatt lär ha funnits. I Soper’s Hole på ön Tortola besöks sjuttonhundratalsruinerna av det holländska Fort Recovery. 

DAG 7    JOST VAN DYKE
Ön var en gång gömställe för en holländsk pirat med samma namn. Ön upptäcktes av Columbus i slutet av1400-talet och har bebotts av såväl kväkare som sockerrörsodlare. Idag livnär sig de ca 300 invånarna på fiske och turism. När fartyget kastat ankare beger vi oss iland för att utforskar de fina vandringsleder som genomkorsar ön och för att njuta av de bästa stränderna på Brittiska Jungfruöarna. Avsluta gärna dagen med en drink på den legendariska hamnbaren Foxy’s Tamarind Bar i Great Harbor. 

DAG 8    SAINT KITTS
Saint Kitts var det första, riktiga kolonin i Brittiska Västindien. På förmiddagen kan man handla i färgglada Basseterre, spela golf eller besöka någon av de historiska plantageherrgårdarna. Välskötta vandringsleder går genom öns regnskog och havet lockar till sköna bad.

DAG 9    SAINT BARTHÉLEMY
År 1793 upptäckte Columbus ön, och gav den namn efter sin bror Bartolomeo. Sverige bytte till sig ön från Frankrike mot handelsrättigheter i Göteborg i slutet av 1700-talet. Saint-Barthélemy var under nästan hundra år en svensk koloni och frihamn, vars huvudstad namngavs efter kung Gustav III. Här blandas idag fransk charm med svensk ordning och reda.

DAG 10    SAINT-MARTIN
Tillbaka till Saint-Martin för sköna dagar vid stranden. På morgonen lägger fartyget till i hamnen i Philipsburg på Saint-Martin. Nu väntar två dagar med sol och bad före hemresan till Skandinavien.

DAG 11    SAINT-MARTIN
Dag på egen hand. Sol och bad, eller kanske lockar butikerna i detta shoppingparadis?

DAG 12    HEMRESA

DAG 13    ANKOMST SKANDINAVIEN


DETTA INGÅR I PRISET:
 
  4 hotellnätter, 7 nätter i vald hyttkategori ★★★★
  11 frukostar, 7 luncher, 7 middagar
  Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
  Seglats med fyrmastat segelfartyg
  Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och skatter f.n. 3200 kr

 


RESAN GENOMFÖRS AV:

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.