PORTUGALS DOLDA VINSKATT


 

WONDERFUL-WINE TOURS

5 DAGAR
27-31 mar 2019
LISSABON | SETÚBAL | ALENTEJO

Resan för dig som vill utforska de portugisiska druvsorterna i skilda regioner och hos olika vinodlare. Prova, smaka, uppleva samt njuta av vinernas fantastiska smaker och aromer. Vinmakaren avslöjar hemligheterna bakom de annorlunda karaktärerna mellan de olika producenterna. Lissabon, Setúbal och Alentejo vinregioner är 3 fantastiska vinregioner med mycket stort urval av olika viner. Vingårdarna är vackert belägna. Vi träffar producenter på mindre gårdar som med stor kunskap och enorm stolthet producerar sitt vin. Vi passerar genom ett landskap som är en fröjd för själen.


DAG 1 - VÄLKOMMEN TILL LISSABON

Ankomst till Lissabons internationella flygplats - Privat transfer till ett 4-stjärnigt hotell i Lissabon. En välsmakande middag väntar på Dig. Restaurangen finns på en av Lissabons vackraste platser, mitt i centrum.


DAG 2 - ATLANTISKA VINER PÅ LISSABONS LANDSBYGD
Avresa (09.00)
Vår guide hämtar Dig på Ditt hotell. Din resa börjar i riktning mot Torres Vedras (norr om Lissabon). Organisk vinproducent - Lissabons landsbygd. Med en helt organisk dynamik i vingårdarna, anser denna unika vinproducent att samklangen mellan naturlig miljö, jord, klimat och topografi, är basen för ett fantastiskt vin. Druvorna växer 8 km från Atlanten i Lissabons västkust.

Vi avslutar alltid vårt besök med en inbjudan till lunch. Du är
välkommen till ett äkta portugisiskt hem, där Du att njuta av
en härlig lunch hos denna vinproducent, på hans gård. Besök och vinprovning på vingårdar som ligger längst västerut på Europas fastland. Denna imponerande gård går tillbaka till 1700-talet, där finns "de mest västligt belägna vingårdarna på Europas fastland" . Här produceras också en av de bästa vinerna i regionen.


Efter ett guidat besök på vingården och vinkällaren kommer
en vinprovning att äga rum på denna fina vingård. Härifrån kommer vi fortsätta vår väg i riktning mot Cascais och följer kusten längst ut i västerut. Vi passerar nu dagens mest spektakulära och idylliska vy. Vi kommer att avsluta vår dag i den vackra fiskebyn Cascais. Ankomst hotell(18.00)


DAG 3 - VINER FRÅN SETÚBAL OCH ÉVORA

Utcheckning och hämtning (09.00) Azeitão vinproducent
Idag kommer vi att besöka en mycket liten vinproducent i byn Azeitão, känd för sitt söta vin Moscatel dessutom den underbara mjuka fårosten. På väg till vår nästa vinproducent passerar vi genom den vackra Arrábida Mountain Natural Park.


Alcácer do Sal vinproducent (provsmakning och lunch). Här kommer du att träffa en mycket speciell vinproducent, smaka på hans bästa viner och ha en otrolig lunch i en mycket pittoresk fiskarby - Alcácer do Sal. Middag i typisk Portugisisk restaurang i Évora centrum. Till middag har vi bokat bord i en mycket traditionell restaurang i Alentejo-köket - känd för sitt svarta griskött och olika aromatiska örter. Avlämning/incheckning (21.30)


DAG 4 - VINER FRÅN ÉVORA OCH ESTREMOZ
Utcheckning och hämtning (09.00) Évora vinproducent (vinprovning). Här träffar Du en av de äldsta vinproducenterna i regionen, besöker hans hem och smakar på hans otroliga viner från en unik Alentejo terroir. Vi fortsätter vår resa i riktning mot den fantastiska staden Estremoz. Estremoz vinproducent (besök, vinprovning och lunch) Efter en guidad rundtur har vi en spännande vinprovning och en härlig lunch med traditionella Alentejo-rätter i hotellets restaurang. Du njuter av en otrolig lunch, kanske en av de bästa under hela Din resa, med utsikt över vingårdarna och berget. Efter lunch kommer vi tillbaka till Lissabon, där du har nu ledig tid att upptäcka/utforska staden på egen hand. (Incheckning i ett 4-stjärnigt hotell i Lissabons centrum)

DAG 5 – GOODBYE PORTUGAL
Utcheckning och privat transfer till Lissabons internationella
flygplats.

 
I SAMARBETE MED:

PRIS PER PERSON
(min 10 - max 12 deltagare)

SEK 15 160: - (exkl. flyg)

Detta pris inkluderar:
> 3 nätter i Lissabon och 1 i Évora inkl frukost
> Privat transfer från/till Lissabons flygplats
> Privat engelsktalande, förare/guide
> 6 guidade besök hos vinproducenter
> 6 provningar
> 3 luncher och 2 middagar
> Reseförsäkring;
> Vatten ombord.

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.