Irland med Dublin

FLYGRESA - Irland - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Irland med Dublin - Det bästa av den gröna ön
Det keltiska arvet, den livliga folkmusiken, trädgårdskonst och landskapsvyer så mäktiga att skummet på Guinnessen darrar av
hänförelse väntar oss på denna välkomponerade resa. Vi passar även på att besöka Nordirland och grevskapet Donegals vidsträckta vyer.
Irländarnas gästfrihet är omvittnad och efter den här resan vill vi uppleva den igen!

 

Snabba fakta!

  • Bland höjdpunkterna finns bland annat Dublin, Cliffs of Moher och den irländska musiken.
  • Vi besöker även Belfast i Nordirland och det vackra landskapet kring Bundoran.
  • Ön är som gjord för en rundresa - korta avstånd och vackert att titta på överallt.

Avresedatum 2022: 18/5, 22/6, 6/7, 20/7, 17/8 och 14/9

Pris från: 10.995:-


Dag för dagprogam

Dag 1, onsdag: Flyget till Dublin
Flyg till Dublin: Förväntansfulla landar vi utanför Republiken Irlands huvudstad. På flygplatsen väntar Scandoramaguiden och bussen som tar oss till centrala Dublin där vi checkar vi in på Harcourt Hotel.


Dag 2, torsdag: Nordirland & Belfast
Dublin - Bundoran: Redan efter frukost lämnar vi Dublin, men senare under resan återkommer vi ju hit igen. Vi sätter kurs norrut mot Nordirland och dess huvudstad Belfast. Vår guide tar oss med på en rundtur genom staden innan vi får möjlighet att titta runt på egen hand. Under eftermiddagen fortsätter vi sedan västerut och framåt seneftermiddagen korsar vi åter gränsen till Irland innan vi når kustorten Bundoran, ca 35 mil. Efter incheckning på Allingham Arms Hotel väntar en god middag.


Dag 3, fredag: Natursköna upplevelser
Bundoran: Bundoran har varit en populär semesterort under ett par århundraden och den mjuka kustlinjen med inbjudande sandstränder är givetvis en bidragande orsak till detta. I grevskapet Donegal tillbringade den välkände poeten William Butler Yeats delar av sin uppväxt och den dramatiska naturen med kuperade grönskande landskap och små sjöar inspirerade Butlers diktande. Fortfarande talas gaeliska dagligdags i området och vi som vill njuta av omväxlande upplevelser i naturens och historiens tecken har en oförglömlig dag att se framemot!


Dag 4, lördag: Via Connemara & Galway
Bundoran - Lisdoonvarna: En massa spännande upplevelser väntar oss även i dag. Vi färdas söderut genom nationalparken Connemara vars hedar, berg och sjöar kantar vår väg. Kanske kan vi få en skymt av de omtalade vildhästarna? Framåt eftermiddagen passar vi på att besöka universitetstaden Galway innan vi anländer till Lisdoonvarna och Imperial Hotel eller alternativt hotell som kommer att ta hand om oss de kommande nätterna, ca 26 mil.


Dag 5, söndag: Mäktiga naturscenerier
Lisdoonvarna: Lisdoonvarna är en gammal kurort med 800 invånare, belägen i grevskapet Clare. Många anser att detta är det riktiga Irland med öppna vidder som genomkorsas av uråldriga låga stenmurar. Denna lugna plats är en utmärkt utgångspunkt för vår utflykt till Irlands västkust och ett av landets mest omtalade naturfenomen, Cliffs of Moher. I närheten finner vi även Burren, en vidsträckt kalkstensplatå med unik flora såväl som fauna. Följ med och upplev den irländska naturen och kulturen när den är som bäst!


Dag 6, måndag: Via Glendalough
Lisdoonvarna - Dublin: Efter en god frukost far vi österut genom grevskapet Tipperary och passerar dess residensstad Limerick, vackert belägen vid floden Shannon. Längs med slingrande landsvägar når vi vallfartsorten Glendalough, omtalad bland annat för sitt unika rundtorn och sin spännande historiska atmosfär. Dublin når vi senare under eftermiddagen och tar återigen in på Harcourt Hotel, ca 32 mil. Nu får vi anledning att fördjupa vår bekantskap med denna vänliga huvudstad!


Dag 7, tisdag: Stolta huvudstaden Dublin
Dublin: Liksom många andra städer i Irland kan vi spåra grundandet av Dublin tillbaka till vikingatiden och enligt vissa teorier betyder namnet Dublin ”den svarta dammen” och lär syfta på platsen där floden Liffeys biflöden mynnade. Stadens gamla iriska namn, det poetiskt klingande Baile Átha Cliath, speglar kanske på ett ännu bättre sätt den irländska huvudstadens moderna livsrytm och sprudlande kulturliv. Ölbryggeriet Guinness är något de flesta förknippar med Dublin och efter ett par dagar här är det lätt att förstå varför Dublin vid ett antal tillfällen de senaste åren har utsetts till den av Europas huvudstäder som är populärast att leva i.


Dag 8, onsdag: Slán agat Èire
Flyg från Dublin: Våra irländska dagar är på väg att närma sig sitt slut för den här gången. Transferbussen hämtar oss vid hotellet och vi sätter kurs mot flygplatsen. Med oss hem har vi minnen, upplevelser och kanske nya bekantskaper?

Utflykter

UTFLYKTSPAKET
Pris 2 105:- (ordinarie pris 2 340:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Nordirlands Belfast
Den nordirländska huvudstaden utvecklades i takt med industrialismen och ståtliga byggnader från både den viktorianska och edvardianska epoken vittnar om detta. St Anne’s Cathedral och pampiga City Hall tillhör de mest framträdande sevärdheterna. De för Belfast så typiska muralmålningarna, som vittnar om motsättningarna mellan protestanter och katoliker, får vi heller inte missa. Varvsindustrin är ett annat kännetecken för staden och ingen kan väl ha undgått att det var här som Titanic tillverkades. Vår guide tar oss med på en rundtur innan vi får möjlighet till egna strövtåg.
Ingår i resans pris.

Grevskapet Donegal
I dag väntar oss spännande upplevelser med skiftande naturscenerier. Vi inleder med ett besök i den livliga fiskehamnen Killybegs. Ardara räknas som grevskapets textilmecka och den lokala tweeden och hemstickade tröjor utgör prisvärda inköp. Själva staden Donegal, som räknar sitt ursprung från vikingatiden, är också värd att titta närmare på och dess bastanta fästning utstrålar kraft och beslutsamhet. En dag fylld med omväxlande och unika miljöer!
Pris ca 365:-

Nationalparken Connemara
I början av 1980-talet fick området som tidigare hade tillhört en större lantegendom status som nationalpark. Den häpnadväckande vackra naturen, med grönskande dalar och dimhöljda bergstoppar, får oss att kippa efter andan. Vi möter en annorlunda växlighet och ett djurliv som skiljer sig från de flesta andra delar av Irland. Har vi riktig tur kanske vi kan få syn på de omtalande Connemaraponnyerna! 
Ingår i resans pris.

Mytomspunna Galway
Den medeltida handelsstaden Galway räknas som huvudort i de irisktalande västra delarna av Irland. Som populär universitetsstad har dessutom staden fått en ungdomlig prägel och det märks inte minst genom Galways rikliga utbud av både shopping och serveringar. Närheten till både hav och sötvatten gör att restaurangerna erbjuder färsk fisk och skaldjur av hög kvalitet. De färggranna butiksfasaderna längs Quay Street lockar besökare medan Eyre Square ramas in av välhållna 1800-talsbyggnader.
Ingår i resans pris.

Cliffs of Moher & Burren
Vid Irlands dramatiska västra kust finner vi Cliffs of Moher, ett av öns mest ansedda naturfenomen. Likt en 200 meter hög vägg reser sig dessa klippformationer med en säregen urkraft upp ur Atlantens svallande vågor. Området är särskilt betydelsefullt för fågellivet och bland arterna som lever här finner vi sillgrisslor och lunnefåglar. Utsikten härifrån är häpnadsväckande! Vi besöker även Burren, en vidsträckt kalkstensplatå med en unik flora såväl som fauna, där de flera tusen år gamla gravplatserna stämmer till eftertanke. Vi tittar lite närmare på en av dem, Poulnabrone Dolmen.
Pris ca 325:-

Pubtur
Vi besöker ett par av traktens traditionellt trevliga pubar. Guinness är ett mörkt irländskt öl men det finns också halvmörka och ljusa ölsorter som Kilkenny och Smithwicks. Irländsk öl är alltid lika törstsläckande och irländsk whiskey är perfekt i kaffet!
Pris ca 325:-

Glendalough i Wicklow
Glendalough är som namnet skvallrar om en dal belägen vid två sjöar och räknas som en av Irlands främsta pilgrimsorter. Dess historia går mer än femton århundraden tillbaka i tiden. Legenden om St Kevin blir ytterst levande i denna suggestiva miljö med gravplatser, ruiner, valvbågar och inte minst det välbevarade rundtornet.
Ingår i resans pris.

Irländsk afton
I kväll ska vi roa oss såsom irländarna själva brukar göra. På en trevlig pub, belägen på landsbygden strax utanför Dublin, slår vi oss ner för att ta del av det lokala köket. Ett lika självklart inslag som den mörka ölen är den glada och medryckande musiken med ursprung i den livliga keltiska folkmusiktraditionen.
Pris inkl middag med dryck ca 695:-

Stadsrundtur i Dublin
Dagens Dublin breder ut sig på båda sidor om floden Liffey. På flodens norra sida finner vi paradgatan O'Connell Street som kantas av statyer föreställande berömda irländare och välputsade 1700-talsbyggnader såsom Custom House. Söder om Liffey möter vi Trinity College, med den omtalade ”Book of Kells”, där både Oscar Wilde och Jonathan Swift har studerat. Det medeltida arvet representeras framförallt av Dublin Castle och den imponerande katedralen som fått namn efter Irlands skyddshelgon, St. Patrick. Vår guide tar oss med på en innehållsrik tur genom denna fascinerande stad!
Pris ca 285:-

Irländsk whiskey
Vi kan ju inte besöka Irland utan att bekanta oss med landets whiskey. På ett av Dublins whiskeydestillerier hälsas vi varmt välkomna och under rundvandringen serveras vi både historisk tillbakablick såväl som intressanta synvinklar på hur den framtida tillverkning kommer att gestalta sig. I denna inspirerande miljö får vi också provsmaka de gyllene dropparna och kanske möjlighet till spännande inköp!
Pris ca 345:-

Allt detta ingår

Flygresa till Dublin t/r
Flygskatter och flygplatsavgifter
Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
Bussrundresa med Scandoramaguide
7 övernattningar i dubbelrum
7 frukostar (dag 2 - 8)
4 middagar (dag 2 - 5)
Utflykterna Nordirlands Belfast, Nationalparken Connemara, Mytomspunna Galway och Glendalough i Wicklow

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Enkelrumstillägg 2 895:-

Alternativt hotell, med varierande läge och standard, kan förekomma i Lisdoonvarna med omnejd dag 4-6.
Avresa 18/5 bor vi på Castletroy Park Hotel utanför Limerick dag 4-6.
Avresa 6/7, 20/7 och 17/8 bor vi på Treacys Oakwood Hotel i Shannon dag 4-6.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Brittiska pund (GBP)

Inställningar för cookies
Vår webbsida använder cookies för att hemsidan och våra tjänster ska fungera som de ska. Cookies hjälper oss att förbättra användarvänligheten för dig som besökare, och därför är vissa cookies nödvändiga för att webbsidan ska vara fullt fungerande. Nedan kan du läsa mer om våra cookies och vilka som är valbara.
Inställningar för samtycke
Inställningar för samtycke
Nödvändiga cookies
Dessa cookies används då våra besökare använder en funktion på vår webbplats och är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera fullt ut. Dessa cookies kan därför inte stängas av. Cookies används exempelvis då du fyller i ett formulär eller skapar ett konto och lagrar ingen personlig identifierbar information.
Prestanda cookies
Denna typ av cookie hjälper oss att följa antal besök på vår webbsida och hur våra användare hittade till oss. Vi använder cookies till att mäta och analysera för att exempelvis kunna förbättra användarvänligheten på vår webbplats. Vi kan med hjälp av våra insamlade cookies analysera hur användaren navigerar på webbplatsen, och ta bort irrelevanta sidor och information för att skapa ett så användbart material för våra kunder som möjligt. Den information som vi sparar är exempelvis vilka produktsidor som du besöker.
Marknadsföring
Dessa cookies används för att kunna analysera hur vi kan marknadsföra våra produkter och tjänster. Insamlingen av cookies kan exempelvis hjälpa oss att anpassa annonser till våra besökare baserat på dess tidigare användning av våra tjänster.