Italien runt med Capri

BUSSRESA - Italien - Rundresa - 13 dagar

En fulländad rundresa med buss i vackra Italien! Det bästa av det mesta!
Magnifika världsstaden Rom, himmelska Gardasjön, sköna Florens, historiska Pompeji, fabulösa Capri och förtrollande Venedig.
La dolce vita!

Snabba fakta!

  • Klassisk rundresa med allt vad Italien har att bjuda på.
  • Pisa, Florens, Capri, Pompeji, Rom, Venedig, Gardasjön.
  • Vi bor bl.a. två nätter på Capri och två nätter i Venedig!

Avresedatum 2022: 14/5, 3/9 och 1/10

Pris från: 15.295:-

 

Dag för dagprogram

Dag 1, lördag: Med drömmar om Italien
Malmö - Fulda: På morgonen startar vårt stora äventyr med att vi vinkar adjö till Öresundsterminalen, Malmö och Sverige. Via Öresundsbron, Danmark och färjeöverfarten Rödby-Puttgarden når vi Tyskland och senare under kvällen Fulda och Altstadthotel Arte, ca 75 mil.

Dag 2, söndag: Över gränsen till Italien
Fulda - Assago: Efter frukost åker vi vidare förbi Würzburg. Vi kör genom Bayerns vackra landskap och passerar bland ­annat Bodensjön och Liechtenstein innan vi åker över gränsen till Italien. I kvällningen passerar vi modestaden Milano och checkar in på Belstay Hotel i Assago, ca 72 mil.


Dag 3, måndag: Lutande tornet i Pisa
Assago - Florens: Vi tar oss vidare till Pisa där vi gör ett besök vid det berömda lutande tornet, katedralen och baptisteriet på Campo dei Miracoli. Sedan väntar vackra Florens där vi tar in på Hotel Le Due Fontane i Gamla stan, ca 37 mil. En härlig utsikt över staden får den som följer med på kvällens utflykt till Piazzale Michelangelo.


Dag 4, tisdag: Skönheten Florens
Florens: Här finns allt som gör livet njutbart. Sinnlig konst, magnifika byggnader, eleganta butiker och inte minst romantisk atmosfär. Vi gör en intressant stadsvandring och på kvällen kan vi följa med på ett trevligt middagsarrangemang på en vingård i Chiantiområdet.


Dag 5, onsdag: Mot ljuvliga Capri
Florens - Capri: Vår resa fortsätter söderut genom Toscanas, Umbriens, Lazios och Kampaniens böljande landskap. Längs vägen kan vi njuta av solrosorna, olivlundarna och den härliga grönskan innan vi i Neapels hamn går ombord på färjan till den förföriska klippön Capri. Vår buss lämnar vi på fastlandet för på ön möts vi av minibussar som tar oss till vackert belägna Hotel San Michele eller alternativt hotell, ca 51 mil.


Dag 6, torsdag: Upptäck sagoön
Capri: Till denna pärla i Medelhavet ­reste antikens romerska härskare och många har följt i deras fotspår. För här är det lätt att bli förförd av de karga klipporna, vikarna, citronlundarna, apelsinträden, det solglittrande havet och blommorna som prunkar i regnbågens alla färger. På våra utflykter får vi bland annat se Axel Munthes Villa San Michele samt Faraglioniklipporna under en vacker båttur.

Dag 7, fredag: Pompeji - en historisk resa
Capri - Rom: I dag försvinner den blommande ön i vågsvallet bakom oss när vi tar morgonbåten till fastlandet. I den klassiska badorten Sorrento tar vi plats i bussen igen och åker vidare till Pompeji, där vi har möjlighet att följa med en lokalguide på en intressant rundtur. Att vandra i den utgrävda staden är verkligen som att resa i tiden! Efter detta spännande besök fortsätter vi till den eviga staden Rom där vi tar in på Hotel Pinewood, ca 28 mil.


Dag 8, lördag: Magiska Rom
Rom: Få städer har så mycket att erbjuda som Rom när det gäller konst och byggnadsverk från antikens till barockens dagar. Inte konstigt att Rom kallas för den eviga staden. På utflykterna får vi chansen att uppleva världsberömda Peterskyrkan, Spanska trappan och beundra Fontana di Trevi.


Dag 9, söndag: Genom Emilia-Romagna
Rom - Venedig: Dagens mål är vackra Venedig och färden går genom matregionen Emilia-Romagna och framåt sen eftermiddag når vi Venedig, ca 53 mil. I denna kanalernas stad är vi stolta över att bo centralt på Hotel Nazionale, ett stenkast från Canal Grande. Romantiska Venedig ligger för våra fötter!


Dag 10, måndag: Staden på vattnet
Venedig: Lagunstaden Venedig har i århundraden tjusat en hel värld med sina kanaler, torg, palats och broar. Här finns oändligt mycket att se men att flanera på måfå och insupa den härliga atmosfären är en njutning bara det! Vill du lära känna Venedig bör du följa med på vår stadspromenad som tar oss till storslagna Piazza San Marco med sina duvor och den österländskt sköna Markuskyrkan.


Dag 11, tisdag: Lago di Garda
Venedig - Matrei am Brenner: Från Venedig går färden genom den natursköna och ekonomiskt mycket väl­mående regionen Veneto till Sirmione, en av Gardasjöns vackraste byar, där vi stannar till för lunch. Färden fortsätter sedan förbi Bolzano och Brennerpasset mot Österrike. Framåt kvällen tar vi in på Hotel Krone i byn Matrei am Brenner strax söder om Innsbruck, ca 41 mil. Missa inte kvällens utflykt till Innsbruck!


Dag 12, onsdag: Gemenskap i bussen
Matrei am Brenner - Kassel: Efter frukost rullar vi vidare och strax är vi åter i Tyskland, i området Bayern varifrån vi fortsätter vår resa norrut. På kvällen når vi Kassel och Wyndham Garden Hotel som väntar med middagen, ca 63 mil.

Dag 13, torsdag: Oförglömliga minnen
Kassel - Malmö: Efter frukost tar vi plats i bussen, åker norrut mot Puttgarden och tar färjan till Rödby. Vi beräknas vara framme i Malmö ca kl 20.00, ca 65 mil, med mängder av ljuva minnen.

Utflykter

UTFLYKTSPAKET
Pris 4 825:- (ordinarie pris 5 360:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Middag & utsikt över Florens
Vi avnjuter en trevlig middag och beger oss sedan ut i Florens. Från Piazzale Michelangelo beundrar vi den vackra vyn över det kvällsupplysta Florens och läskar oss med italiensk spumante.
Pris inkl middag med dryck ca 485:-

Stadsrundtur i Florens
Vår guide tar oss med på upptäcktsfärd bland ­Florens alla intressanta sevärdheter såsom Piazza della Signoria, Santa Maria del Fiore, Dantes kvarter, Ponte Vecchio och fler därtill.
Pris ca 265:-

Middag på vingård i Chianti Classico
I ett härligt landskap, med en fantastisk utsikt över Chiantiområdet där några av Italiens absolut främsta viner framställs, ligger vingården Lanciola och det är dit vi ska bege oss i kväll. Vi blir visade runt på gården innan vi slår oss ned och äter en god middag tillsammans. Till maten provar vi gårdens egentillverkade vin som vi under kvällen även har möjlighet att köpa med oss hem. Salute e buon appetito!
Pris inkl middag med dryck ca 565:-

Upptäck Capri & Villa San Michele
Capris fantastiska natur bjuder på betagande vyer. En spännande upptäcktsfärd som tar andan ur de flesta. Vi besöker till exempel Axel Munthes hus, Villa San Michele och Capris centrum, där vi går en guidad promenad.
Pris ca 445:-

Båttur till Faraglioniklipporna
På denna vackra utflykt upplever vi Capri från vattnet på en båttur till de berömda kalkstensklipporna Faraglioni. En oförglömlig upplevelse!
Pris ca 425:-

Pompeji - i antikens fotspår
Vi besöker det världsberömda Pompeji som begravdes under vulkanen Vesuvius aska år 79 e.Kr. Vi har möjlighet att i närbild få se och höra lokalguiden berätta hur det romerska livet gestaltade sig under antiken. Vi kommer att få se hur man bodde, vad man åt, hur man badade och vad man gjorde för 2 000 år sedan.
Pris inkl inträde och lokalguide ca 415:-

Roma bella notte
I afton beger vi oss ut på en tur i kvällsupplysta Rom och får en inblick i Roms tvåtusenåriga historia. Vi ser några av stadens berömda sevärdheter innan vi sedan tar oss till den legendariska stadsdelen Trastevere för att besöka en trevlig restaurang i genuin miljö. Här njuter vi av det italienska köket medan musikens sköna toner sätter guldkant på kvällen.
Pris inkl middag med dryck ca 585:-

Stadsrundtur i Rom med Vatikanstaten
På dagen visar Rom upp en helt ny sida. Vi gör en innehållsrik stadsrundtur med klassiska sevärdheter som änglaborgen Castel Sant Angelo, Piazza Navona, Pantheon, Trevifontänen och Spanska trappan. Vi fortsätter till Vatikanstaten, där du får möjlighet att på egen hand utforska världens största kyrkobyggnad, Peterskyrkan. Utflykten genomförs främst till fots.
Pris ca 425:-

Utsikt över Rom & avslutningsmiddag
Som en värdig avslutning på vår vistelse i den eviga staden tar vi oss till Pincios utsiktsplats i parken Villa Borghese ovanför den berömda Piazza del Popolo. Här bjuds vi på förfriskning och en hänförande utsikt. Vi promenerar sedan genom Porta del Popolo till bussen som tar oss vidare till en trevlig restaurang där vi njuter av fantastisk italiensk mat och härlig stämning!
Pris inkl middag med dryck ca 585:-

Sagolika Venedig
Till magnifika Markusplatsen tar vi oss med båt. Vi har gott om tid att insupa stämningen bland smäktande gondoler och klassiska sevärdheter som Dogepalatset, Markuskyrkan och Suckarnas bro. Vår guide berättar om stadens unika historia och visar oss de intressanta och vackra sevärdheterna under en gemensam promenad. Vi avslutar turen vid den vackra Rialtobron med dess fisk- och grönsaksmarknad.
Pris ca 425:-

Båttur på Gardasjön
Vilken upplevelse att åka runt hela Sirmione vid Gardasjön och se det gamla slottet, stränderna och de romerska ruinerna efter Catullus villa. Glöm inte kameran! Från båten kan man se Alperna torna upp sig vid Gardasjöns norra sida. Sirmione är vackert beläget på en halvö på södra sidan av sjön och efter båtturen har vi tid för lunch och shopping av italienska varor. Följ med och njut av La bella Italia vid Gardasjön!
Pris ca 245:-

Tyrolens huvudstad Innsbruck
Vi gör en rundtur i vackra Innsbruck och tar del av sevärdheter och njuter av alla vackra berg som omringar staden. Vi äter sedan en god österrikisk middag.
Pris inkl middag med dryck ca 495:-

Allt detta ingår

Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
12 övernattningar i dubbelrum
12 frukostar (dag 2 - 13)
5 middagar (dag 1 - 2, 5 - 6 och 12)
Bagagetransfer i Venedig
 
Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 3 395:-

Avresa 23/4 bor vi på Hotel Fulda Mitte i Fulda dag 1-2.
Avresa 3/9 bor vi på Parkhotel i Stadtallendorf dag 1-2.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Inställningar för cookies
Vår webbsida använder cookies för att hemsidan och våra tjänster ska fungera som de ska. Cookies hjälper oss att förbättra användarvänligheten för dig som besökare, och därför är vissa cookies nödvändiga för att webbsidan ska vara fullt fungerande. Nedan kan du läsa mer om våra cookies och vilka som är valbara.
Inställningar för samtycke
Inställningar för samtycke
Nödvändiga cookies
Dessa cookies används då våra besökare använder en funktion på vår webbplats och är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera fullt ut. Dessa cookies kan därför inte stängas av. Cookies används exempelvis då du fyller i ett formulär eller skapar ett konto och lagrar ingen personlig identifierbar information.
Prestanda cookies
Denna typ av cookie hjälper oss att följa antal besök på vår webbsida och hur våra användare hittade till oss. Vi använder cookies till att mäta och analysera för att exempelvis kunna förbättra användarvänligheten på vår webbplats. Vi kan med hjälp av våra insamlade cookies analysera hur användaren navigerar på webbplatsen, och ta bort irrelevanta sidor och information för att skapa ett så användbart material för våra kunder som möjligt. Den information som vi sparar är exempelvis vilka produktsidor som du besöker.
Marknadsföring
Dessa cookies används för att kunna analysera hur vi kan marknadsföra våra produkter och tjänster. Insamlingen av cookies kan exempelvis hjälpa oss att anpassa annonser till våra besökare baserat på dess tidigare användning av våra tjänster.