KLASSISK SAFARI


 

9 NÄTTER

En klassisk safari i Kenya är något av det mest ursprungliga du kan göra! Det var här safarin uppstod och än idag strövar de vilda, afrikanska, ikoniska djuren fritt i skyddade naturområden. I Kenya tillåts ingen jakt och därför kan man komma djuren väldigt nära. Ni färdas i privat landcruiser med professionell engelsktalande safariguide som även är er chaufför under safarin. Boende på små, personliga camper med minsta möjliga påverkan på den känsliga omgivningen. 


DAG 1 : RESA PÅ NATTEN
En klassisk safari i Kenya börjar med er avresa från Skandinavien
 
DAG 2 : NAIROBI
Ni anländer i Nairobi där ni möts av er chaufför och ni får transfer till ert hotell.

DAG 3 : SHABA GAME RESERVE
Ni startar er safari tidigt på morgonen och kör till Samburu National Reserve. Ni kommer fram till lodgen i tid för lunch. Efter en god lunch är det dags för en gamedrive i Buffalo Spring-området. Vid solnedgången återvänder ni till lodgen igen.

DAG 4 : SHABA GAME RESERVE
Dagen spenderas i Shaba National Reserve med både morgon- och eftermiddagsgamedrives. Shabas landskap och vegetation är frodig, vilket gör det svårare att se vilda djur, men det är habitat för ett brett utbud av djur. Ett antal endemiska arter lever här som bland annat grevysebra, nätgiraff, giraffantilop och somalisk struts. Elefant, lejon, leopard, gepard, buffel, oryx, grantgasell, dik-dikantiloper och vattenbock finns också här.

DAG 5 : LAKE ELMENTAITA
Ni checkar ut från Sarova Shaba Game Lodge och fortsätter er safari till Elementaita, körtiden är ca 6,5 timmar. Ni stannar för lunch i Nyahururu- området och anländer till Sunbird Lodge på sen eftermiddag.

DAG 6 : LAKE ELMENTAITA
Efter frukost startar en heldagsgamedrive i Lake Nakuru National Park med picknicklunch. Lake Nakuru är habitat för många vilda djur, både svart och vit noshörning, den sistnämnda som ibland inte är rädd för att närma sig safarifordonet och ger er otrolig möjlighet till nära fotografering. Ni återvänder till lodgen vid solnedgång.

DAG 7 : MASAI MARA
Efter frukost åker ni vidare på safarin till berömda Masai Mara National Reserve. I detta området bor Masaistammen och ni ser deras karakteristiska röda shukas när ni närmar er. Ni checkar in på Ilkeliani Camp där ni äter lunch och därefter följer en eftermiddagsgamedrive i Masai Mara National Reserve och ni återvänder till campen efter solnedgången.

DAG 8 : MASAI MARA
Efter frukost gör ni er redo för en heldagsgamedrive i Masai Mara National Reserve, ni äter en picknicklunch i reservatet. Alternativt kan ni åka på en morgongamedrive, tillbaka till lodgen för lunch och efter det åka ut på en eftermiddagsgamedrive istället. Detta kan ordnas med din chaufför/guide. Andra aktiviteter kan ordnas mot extra kostnad som ballongsafari, Masai- bybesök och safarivandringar.  

DAG 9 : RESA PÅ NATTEN
Dags att avsluta en klassisk safari i Kenya. Transfer tillbaka till Nairobi, ca 5,5 timmar. Ni släpps av vid flygplatsen för flyg hemåt. För dem som önskar finns möjlighet att förlänga resan med några dagars sol och bad på en strand vid Indiska Oceanen.
 
DAG 10 : RESANS SLUT
Ankomst till Skandinavien


Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.