KRYSSNING I SEYCHELLERNA


 

8 DAGAR

Åk på kryssning runt Seychellernas gröna, sköna öar med bekväma M/Y Pegasus. Vi gör strandhugg på Curieuse, Cousin, Aride, Praslin, La Digue och Moyenne och får uppleva täta mangroveskogar, lummiga nationalparker med endemiska djur och växter. Underbara vita stränder och snorkling i kristallklart vatten.
Njut av allt det vackra med bekvämligheten att inte behöva checka in och ut.


DAG 1    AVRESA
Avresa från Skandinavien.

DAG 2    TRANSFER FRÅN FLYGPLATSEN OCH OMBORDSTIGNING PÅ M/Y PEGASUS
Din kryssning i Seychellerna börjar med att lämna huvudstaden Victoria och vi ankrar för natten utanför den närliggande ön St. Anne. Välkomst middag.

DAG 3    CURIEUSE
Curieuse var en gång i tiden koloni för spetälska. Idag är det en nationalpark och vi får en rundvandring med lokal guide bland mangroven och hoppas bl.a. få se landsköldpaddor. Efteråt serveras en barbecue på stranden och eftermiddagen ägnas åt bad och avkoppling. Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 4    COUSIN & PRASLIN
På Cousin häckar en kvarts miljon fåglar och på stränderna lägger vattensköldpaddorna sina ägg. Här finns ett fågelreservat som drivs av Bird Life International och den som vill följer med på en guidad tur. Under eftermiddagen når vi ön Praslin och ankrar utanför Anse Lazio som av många anses vara en av världens vackraste stränder. Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 5    ARIDE & ST. PIERRE
Aride har en tät vegetation, endemiska växter och fåglar. Ö-turen tar oss upp på öns topp med en magnifik utsikt. Under eftermiddagen snorklar och badar vi utanför den lilla ön St. Pierre innan vi ankrar för natten i Baie St. Anne, Praslin. Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 6    PRASLIN
Passa på att besöka det berömda naturreservatet och världsarvet Vallée de Mai. Här växer bl.a. dubbelkokosnöten Coco de Mer och håll utkik efter den svarta papegojan som bara finns här. Gott om tid för sköna bad och snorkling under eftermiddagen. Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 7    FELICITE & LA DIGUE
Vi kommer till Felicite som är obebodd och här snorklar vi en stund (väderberoende). Efter lunch fortsätter vi till La Digue, denna charmiga och lugna ö, där bästa sättet att ta sig runt är till fots, på cykel eller i oxkärra. Missa inte ett besök på stranden Source d’Argent som sägs vara den mest fotograferade stranden i världen. Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 8    MOYENNE & MAHÉ
Vi gör ett stopp på lilla ön Moyenne för ett sista dopp i havet, en kort ö-tur och en barbecue-lunch på stranden. Vi äter avskedsmiddag – Captain’s dinner. Efter det går vi ombord och vi kryssar tillbaka mot hamnen i Victoria där vi lägger ankare över natten. Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 9    AVSTIGNING UNDER MORGONEN
Transfer till flyg hem eller stanna några extra dagar på Mahé. Frukost ingår.

DAG 10    HEMRESA
Hemkomst till Skandinavien.


 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.