OKÄNDA BORNEO


 

Borneo på egen hand, på datum som passar dig. Denna resa är endast ett inspirationsförslag, och kan justeras helt enligt dina önskemål.
 

 

 

 

 

13 DAGAR
KUCHING | NANGA SUMPA | GAYA ISLAND


DAG 1 
   AVRESA HEMIFRÅN

DAG 2    KUCHING
Vid ankomst till Kuching får ni transfer till ert hotell och har lite egen tid innan ni på kvällen tar er ner till Sarawakfloden. Här stiger ni ombord på MV Equatorial och åker på en flodtur i solnedgången. 

DAG 3    SEMENGGOH ORANGUTANCENTER
Efter en god frukost på hotellet möter er guide upp och tar med er på en halvdagstur. Ni beger er först till Semenggoh Wildlife center där ni bekantar er med Borneos orangutanger. Detta center är tillsammans med Sepilok de två mest kända på Borneo. Ni kommer sedan att promenera genom Kuchings stad som är kantat med färgglada marknader, kinesiska tempel och butiker med lokala hantverk. Efter lunchen har ni fri tid på egen hand. 

DAG 4    BAKO NATIONALPARK
På morgonen tar ni er med er guide till nationalparken Bako som är Sarawaks äldsta och har varit nationalpark sedan 1957. I parken finns olika turer att gå beroende på intresseområden och kondition. I Bako kan man se näsapor, makaker, vildsvin, ödlor och olika fågelarter i sin naturliga miljö. Här finns även den nattaktiva och skygga mushjorten. På eftermiddagen återvänder ni till ert hotell och har fri tid på egen hand.
(Obsevera att nationalparken kan vara stängd under regnperioden mellan
november-februari på grund av höga vattennivåer.)

DAG 5    NANGA SUMPA
I dag väntar en spännande tur ut i Borneos regnskog. Ni tar er med bil genom landsbygden och passerar såväl peppar- och kakaoträdgårdar som gummiplantage. Ni gör ett stopp pålokalmarknaden i Serian där ni hittar allt från bambuskott till tropiska djungelfrukter. Vid ankomst till Batang Ai-sjön byter ni färdmedel till traditionell longboat och tar er vidare till Nanga Sumpa. Väl framme gör ni er hemmastadda i er longhouse och lär känna Ibanfolket, lär er om deras kultur och levnadsätt.
 
DAG 6    NANGA SUMPA
Ni vandrar med Iban-folket längs floden och tar sedan longboat på Delokfloden. Om vädret tillåter kommer ni ha chansen att testa traditionellt Iban-fiske. Ni gör ett stopp på Jambu longhouse som endast bebos av ett fåtal familjer och är ett av flodens mest isolerade samhällen. Dagens mål är att ta er till Enseluais vattenfall där ni kan koppla av och simma omgiven av den frodiga djungeln. Till lunch serveras lokalgrillad mat. 
 
DAG 7    NANGA SUMPA
På morgonen har ni fri tid på egen hand och efter en tidig lunch säger vi adjö till Ibanfolket och återvänder med longboat och bil till Kuching. Vid ankomst har ni kvällen fri på egen hand. Lunch ingår, middag på egen hand.
 
DAG 8    GAYA ISLAND
Efter intrycken i Borneos djungler väntar några avkopplande dagar på stranden. Ni får transfer till flygplatsen och flyger till Kota Kinabalu på Borneos nordostkust. Vid ankomst får ni transfer med bil och båt till Gaya Island där ni checkar in på er resort. Lunch och middag på egen hand.
 
DAG 9-12    EGEN TID
Kommande dagar har ni fri tid på egen hand.
 
DAG 13    HEMRESA
I dag får ni transfer till flygplatsen i Kota Kinabalu för hemresa.
    

 

 

 

 

 


 

RESAN INKLUDERAR

  • Inrikesflyg Kuching – Kota Kinabalu i ekonomiklass.
  • Nio nätter med del i dubbelrum inklusive frukost på bra hotell
  • Två nätter på longhouse inklusive alla måltider.
  • Övriga måltider enligt program.
  • Fullständigt program inklusive entré med engelsktalande guide.
  • Alla transporter enligt program.
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter.

 

RESAN INKLUDERAR INTE

  • Internationellt flyg
  • Dricks till guider och chaufförer

Observera att vissa utflykter kan ske i mindre grupper för att minska naturpåverkan.
 


PRIS: fr 16500 SEK


 

RESAN GENOMFÖRS AV:
 

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.