VANDRINGSSAFARI I ZIMBABWE


 

8 DAGAR

I södra Afrika finner du Zimbabwe, landet med de gamla legenderna. Två stora floder utgör landets gränser, magnifika Zambezi i norr och Limpopo i söder. Här finns nationalparken Hwange med sina riktigt stora, legendariska elefanter. Här finns ett otroligt varierat landskap med minnesvärda upplevelser för den kultur- och djurintresserade. Guiderna under denna resa är i absoluta toppklass och ni kommer få uppleva sällan skådat djurliv på nära håll.


 

DAG 1
Avresa från Skandinavien för din Vandringssafari i Zimbabwe

DAG 2 – 4
Ankomst Victoria Falls flygplats i Zimbabwe. Efter sedvanliga pass-, visum- och tullformaliteter möts ni av vår representant på plats och blir visade till safariflyget till Hwange airstrip. När ni landat möts ni av er safariguide och ni kör, med safari längs vägen till er Camp. Här väntar spännande dagar med vandringssafari, gamedrives med jeep och många intressanta möten med det vilda tillsammans med specialguider. Hwange National Park är ett unikt område med varierande natur och mycket djur- och fågelliv.

DAG 5 – 7
Idag checkar du ut och får transfer till airstripen. Flyget tar er till Mana Pool där ni möts av er safariguide och körs till er Camp. Även här ligger stort fokus på vandringssafaris, men självklart åker ni även på gamedrives i jeep. Mana Pools är välkänt för mycket bra vandringssafaris. Campen ligger vid Zambezifloden så här kan man även ta det lugnt i skuggan och kika på fåglar och viltliv som kommer till floden för att dricka.

Ta en vandringssafari tillsammans med Stretch, campens professionella guide med över 35 års erfarenhet som safariguide och som har ett gediget rykte som en av de bästa safariguiderna i Afrika. Strech beskrivs ofta som en levande legend och har guidat vandringssafaris i Mana Pool under större delen av sitt liv. Hans kännedom om djuren i detta område är omtalat och välkänt.

 

DAG 8
Idag tar ni farväl av det vilda och flyger till Victoria Falls där ni byter flyg för resan hemåt.


 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.